6 «ελαττώματα» σας που του είναι χρήσιμα

Δευτέρα, 03/11/2014

 

Η γκρίνια, η αργοπορία, η πολλή δουλειά και οι υπερβολικές απαιτήσεις σας τελικά κάνουν καλό στη σχέση σας

Δεν είναι όλες οι γυναίκες γκρινιάρες, αλλά όλες μας κατηγορούν ότι γκρινιάζουμε συνέχεια. Μπορεί τα ‘ελαττώματα’ που σας προσάπτουν να μην σας χαρακτηρίζουν αλλά μπορεί να είναι και μέρος του εαυτού σας. Οι ειδικοί και οι έρευνες σε θέματα σχέσεων δείχνουν ότι μερικά μικρά ελαττώματα των γυναικών όχι μόνο βελτιώνουν τις ρομαντικές σχέσεις αλλά και τους άντρες και για αυτό θα πρέπει να μας ευγνωμονούν.

1. Γκρινιάζετε; Η γκρίνια είναι ενοχλητική, όμως μερικές φορές είναι και χρήσιμη. Η γκρίνια δείχνει ότι ενδιαφέρεστε και μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι παντρεμένοι άντρες είναι πιο υγιείς επειδή οι ‘γκρινιάρες’ σύζυγοί τους φροντίζουν ώστε να τρώνε καλύτερα, να πηγαίνουν στο γιατρό και να παίρνουν τις βιταμίνες τους όταν είναι άρρωστοι.

2. Αργείτε να ετοιμαστείτε; Μπορεί να σας πιέζει να μην κάνετε τόσες ώρες για να βαφτείτε και να διαλέξετε τα ρούχα που σας ταιριάζουν καλύτερα για τη βραδινή σας έξοδο, όμως στην πραγματικότητα καταλαβαίνει ότι θέλετε να είστε όμορφη για εκείνον. Οι άντρες εκτιμούν τις γυναίκες που φροντίζουν την εμφάνισή τους ακόμα και μετά από πολλά χρόνια γάμου.

3. Δουλεύετε μέχρι αργά: Περνάτε λίγο χρόνο μαζί και παραπονιέται ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη δουλειά από ότι για τη σχέση σας. Στην πραγματικότητα όλοι θέλουμε ένα σύντροφο που ενδιαφέρεται για τη δουλειά του και ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ένας υπεύθυνος άνθρωπος είναι και καλύτερος σύντροφος.

4. Θέλετε συνέχεια να κάνετε νέα πράγματα: Θέλετε να πηγαίνετε σε καινούρια μαγαζιά, να κάνετε ταξίδια, να ασχοληθείτε με ένα καινούριο χόμπι αλλά ο σύντροφός σας δεν θέλει να ακολουθήσει και παραπονιέται ότι δεν τον αφήνετε να ηρεμήσει. Μια σχέση ανανεώνεται όταν το ζευγάρι έχει νέα ενδιαφέροντα ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ρουτίνα μπορεί να καταστρέψει μια καλή σχέση.

5. Ξεκινάτε συνέχεια καυγάδες; Ένας υγιής τσακωμός-ναι, υπάρχει- μπορεί να δώσει την ευκαιρία και στους δύο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και τα προβλήματά σας. Μέσα από μικρές διαφωνίες και εποικοδομητικό διάλογο μια σχέση μπορεί να ανανεωθεί και να εξελιχθεί.

6. Ζητάτε συνέχεια τη βοήθειά του: Θέλετε τη συμβουλή του για ένα επαγγελματικό θέμα και το συζητάτε για πολλές ώρες, θέλετε να σας πάει στους γονείς σας για το Σαββατοκύριακο, να βγάλει τα σκουπίδια και να τακτοποιήσει τη ντουλάπα. Όσο κι αν παραπονιέται κατά βάθος του αρέσει να αισθάνεται χρήσιμος στο σπίτι και ότι μπορεί να σας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.