Μυστικά ομορφιάς κατά της τριχόπτωσης

Τετάρτη, 05/11/2014

 

Γιατί το φθινόπωρο χάνουμε περισσότερες τρίχες από τα μαλλιά και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Γνωρίζατε πως καθημερινά χάνετε περίπου 50 τρίχες από τα μαλλιά σας; Το φθινόπωρο η απώλεια τριχών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη εποχή, γιατί όμως συμβαίνει και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τι συμβαίνει  και χάνουμε μαλλιά αυτή την εποχή

H πτώση της τρίχας είναι μέρος του κύκλου ζωής της: Η περίοδος ανάπτυξης των τριχών της κεφαλής μας διαρκούν περίπου 3-4 χρόνια στις γυναίκες και δύο στους άντρες. Το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι ακόμα πιο έντονη με τη φάση της πτώσης να διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Οπότε εάν βλέπετε τον νιπτήρα και τη βούρτσα σας να γεμίζουν με τρίχες μην ανησυχήσετε, η εποχιακή τριχόπτωση είναι γεγονός!

Εκτός όμως από την κληρονομική τριχόπτωση υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν τη φυσιολογική πτώση της τρίχας. Αυτοί μπορεί να είναι το αυξημένο στρες, οι διατροφικές μας συνήθειες, η υπερκόπωση και η έλλειψη ύπνου.

Tips για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα:

Να κοιμάστε πολύ και να τρώτε υγιεινά: Τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ και τα αμινοξέα  παίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν λαμπερά και υγιή τα μαλλιά σας.

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας: Να τα αντιμετωπίζετε όπως ακριβώς φέρεστε και στο πρόσωπό σας. Μη χρησιμοποιείτε συνέχεια το ψαλίδι ισιώματος και το σεσουάρ και μη ξεχνάτε να εφαρμόζετε προϊόντα λάμψης-θρέψης και επανόρθωσης!

Μην αγχώνεστε!  Βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε- είτε μέσω της γυμναστικής είτε κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν - και προσπαθήστε να αγχώνεστε λιγότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ