Δύο βραβεία για την «Καθημερινή» στον 16o διαγωνισμό European Newspaper Award

Πέμπτη, 04/12/2014

 

Στην κατηγορία «Online & Crossmedia» το ανανεωμένο site της «Καθημερινής» απέσπασε βραβείο, όπως και η σύγχρονη παρουσίαση το περιεχόμενο της σελίδας «ΕΡΕΥΝΕΣ»

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τιμήθηκε με δύο βραβεία στον 16ο διαγωνισμό “European Newspaper Award” στην κατηγορία διαδικτυακών μέσων “Online & Crossmedia” για το ανανεωμένο site της αλλά και για τη σύγχρονη παρουσίαση και το περιεχόμενο της σελίδας «Έρευνες».

Οι κύριοι νικητές του φετινού ευρωπαϊκού διαγωνισμού ήταν οι εφημερίδες “The Mayo News” από την Ιρλανδία, “Tubantia” από την Ολλανδία, “Publico” από την Πορτογαλία και “SonntagsZeitung”  από την Ελβετία. Φέτος, συμμετείχαν 194 εφημερίδες από 27 χώρες, ενώ σαν τάση καταγράφηκαν οι πολλές συμμετοχές από online Μέσα, αλλά και οι νέες μέθοδοι παρουσίασης στο διαδίκτυο, με πολλές εφημερίδες να έχουν κάνει σημαντικές βελτιώσεις για να παρουσιάσουν τα δημοσιογραφικά άρθρα τους.

Τα “European Newspaper Award” έχουν σκοπό να συνεισφέρουν στην ανταλλαγή πληροφοριών για την δημιουργία και τον σχεδιασμό των εφημερίδων στην Ευρώπη. Φέτος, η 12μελής επιτροπή αποτελούνταν από κριτές από την Εσθονία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Νορβηγία, την Ελβετία, την Φινλανδία, την Ισπανία, την  Αυστρία και την Γερμανία.