Βαγγελής Χατζής: «Με ιντριγκάρουν οι γυναίκες που έχουν δικό τους στυλ και άποψη»

Παρασκευή, 02/01/2015

 

Αναζητά το αυθόρμητο, το ελάχιστα επιτηδευμένο, τον ενδιαφέρει η φόρμα όσο και η εργονομία στην κίνηση. Το ψαλίδι του λειτουργεί σαν πινέλο, που "ζωγραφίζει" με ακρίβεια περιγράμματα και τα γεμίζει παίζοντας με υφές και όγκους. Ο Βαγγέλης Χατζής δημιουργεί για τη ΓΥΝΑΙΚΑ δυο δυνατές εικόνες με πρωταγωνιστές, τι άλλο, μαλλιά που αναπνέουν ελεύθερα, υπογραμμίζοντας τις φυσικές γραμμές του προσώπου.

«Τα συγκεκριμένα looks μπορεί να τα υποστηρίξει κάθε γυναίκα. Δεν είναι ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά, και της δίνουν τη δυνατότητα να παίξει με την εικόνα της, είτε αφήνοντάς τα φυσικά, είτε με κάποιο χτένισμα’, εξηγεί ο hairstylist Βαγγελής Χατζής, ο οποίος εδώ και είκοσι χρόνια προσφέρει στις γυναίκες ερμηνείες της εμφάνισής τους που ίσως δεν τις είχαν φανταστεί ούτε οι ίδιες.

«Με ενδιαφέρουν κουπ πολυμορφικές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Αγαπώ τις αφέλειες και τις φράντζες γιατί είναι στοιχεία που μπορούν να τονίσουν χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα μάτια και τα φρύδια, και ταυτόχρονα να καλύψουν άλλα, ας πούμε το μέτωπο», λέει παραλείποντας να τονίσει αυτό που όλες οι fan του λατρεύουν σε αυτόν: Το drycut, το κύριο και πιο ιδιαίτερο στοιχείο της τεχνικής του. «Προτιμώ να αρχίζω να δουλεύω πάνω σε στεγνά μαλλιά και σιγά σιγά να τους δίνω σχήμα σαν να ζωγραφίζω. Αυτό μου επιτρέπει να καταλαβαίνω την υφή τους και να τα πλάθω. Πιστεύω πως αυτό είναι που κάνει ιδιαίτερη τη δουλειά μου».

Πέρα από την τεχνική, όμως, η μοναδικότητα του Βαγγέλη Χατζή έγκειται στη χημεία που αναπτύσσει με την κάθε του πελάτισσα και το χάρισμα που έχει να ανιχνεύει το στυλ της, ώστε να της προσφέρει αυτό που έχει ανάγκη, να νιώσει μοναδική. «Κοιτάω πάντα τον τρόπο που ντύνεται, το πώς κινείται ή πώς πιάνει τα μαλλιά της. Και φυσικά αν είναι η ίδια έτοιμη για να κάνει κάποια αλλαγή», εξηγεί. «Παίζει ρόλο η σχέση εμπιστοσύνης και ο τρόπος που προσεγγίζεις τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου. Ανάλογα με το τι θα μου ζητήσει θα ανοίξω ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο για να της δώσω μια κατεύθυνση, να καταλάβω τι έχει και εκείνη στο μυαλό της».

«Αποφεύγω το χαρακτηρισμό ‘μοντέρνο’. Για μένα το τι είναι μοντέρνο δεν έχει να κάνει με τη μόδα αλλά με τον ορισμό του καθενός. Θέλω να επεμβαίνω με βάση το στυλ και το χαρακτήρα χωρίς να αλλάζω τον άλλον και να τον μετατρέπω σε κάτι που δεν είναι ο εαυτός του». Βασική αρχή του ίδιου και της ομάδας του κομμωτηρίου του είναι να δημιουργούν looks με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. «Δουλεύουμε ανάλογα με το σχήμα κάθε προσώπου, μελετάμε την κατατομή, το λαιμό, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα στοιχεία που την κολακεύουν. Φεύγοντας θέλω να τους έχω δώσει ένα στοιχείο που να τις κάνει να νιώθουν πιο όμορφα στην καθημερινότητά τους. Σε εμάς έρχονται γυναίκες καθημερινές που κάπως φαντάζονται τον εαυτό τους. Στόχος μου είναι να πάω αυτό το "κάπως" ένα βήμα παραπέρα».

Όσο για το πρότυπο της γυναίκας που έχει στο μυαλό του, «Ανά δεκαετίες υπάρχουν γυναίκες που μας εμπνέουν. Εμένα με ιντριγκάρουν εκείνες που έχουν δικό τους στυλ και άποψη, και ξέρουν τι θέλουν. Αυτό είναι κάτι που βγαίνει από μέσα σου».