5 μυστικά για να διατηρήσετε τα βαμμένα μαλλιά σας λαμπερά

Τετάρτη, 07/01/2015

 

Διατηρήστε το χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο

Είναι φορές που αναρωτιέστε γιατί το χρώμα στα μαλλιά  σας δεν παραμένει έτσι όπως ακριβώς είναι όταν βγαίνετε από το κομμωτήριο. Η απάντηση φυσικά σε μια τέτοια απορία δεν είναι μόνο μία, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών μας. Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να το κάνετε να κρατήσει λίγο παραπάνω.

1. Μην τα πλένετε τόσο συχνά.
Όταν λούζεστε υπερβολικά συχνά, αναγκαστικά η βαφή των μαλλιών σας φεύγει κάνοντάς τα πιο θαμπά. Προσπαθήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα ή ακόμη καλύτερα αφήστε 2 μέρες πριν λουστείτε. Έτσι τα μαλλιά σας θα λαδώνουν λιγότερο.

2. Ενυδάτωση
Μια καλή μάσκα όπως και ένα conditioner, μπορούν να κρατήσουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά για πολύ περισσότερο διάστημα. Εφαρμόστε την μάσκα μια φορά την εβδομάδα, ενώ το conditioner κάθε φορά που λούζεστε.

3. Χρησιμοποιήστε κάποιο σπρέι λάμψης.
Κάποιο ειδικό σπρέι λάμψης, είναι ικανό να δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στα μαλλιά αναδεικνύοντας το χρώμα τους στο έπακρο.

4. Έχει σημασία το πως χρησιμοποιείς το νερό του ντους.
Όταν λούζεστε προσπαθήστε να μην κάθεστε κάθετα κάτω από το τηλέφωνο του ντουζ. Επίσης είναι καλό να πλένεστε με χλιαρό προς ζεστό νερό, οπωσδήποτε όχι με καυτό. Μια πολύ καλή ιδέα, είναι να προσθέσετε κάποιο ειδικό φίλτρο στο ντουζ σου που θα απομονώνει στοιχεία όπως το αλάτι και τον σίδηρο, που είναι υπεύθυνα για το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ