5 λάθη στο πρωινό μακιγιάζ

Δευτέρα, 26/01/2015

 

Πως θα αποφύγετε πέντε συχνά λάθη που κάνουμε στο πρωινό μακιγιάζ μας

O καιρός δεν βοηθάει. Συννεφιά, μαυρίλα και κρύο. Και το πρωινό μακιγιάζ είναι μια ταλαιπωρία σκέτη για όσες από εμάς πρέπει να εμφανίζονται στη δουλειά «κάπως» και όχι όπως θέλουν. Ωστόσο, η πεσμένη – λόγω καιρού- διάθεση , ο κακός φωτισμός και η πρωινή τεμπελιά δεν είναι λόγοι που επιτρέπουν πια τις υπερβολές.

Όλες έχουμε κάνει (ή εξακολουθούμε να κάνουμε) 1 από αυτά τα 5 λάθη, που δεν πρέπει να ξαναγίνουν, γιατί πολύ απλά αδικούν τη φυσική ομορφιά μας και «επικοινωνούν» τη λάθος εντύπωση για την αισθητική μας. Τι μας συμβαίνει το πρωί και ποιο λαθάκι εκδικείται τη δική σας εικόνα;

1. Πολύ (μα, πολύ) eyeliner! Και συνήθως «στραβό». Κάτι η βιασύνη κάτι η ανάγκη μας να τονίσουμε ένα όμορφο χαρακτηριστικό μας και πρωί – πρωί η γραμμή του eyeliner «απογειώνεται», αυτονομείται και μας κάνει να θυμίζουμε τη Μαρία Κάλλας! Μία πιο διακριτική γραμμή, μπορεί να σας δώσει την ίδια γοητεία και να μη σας προσθέτει χρόνια!

2. Make up που κάνει… μπαμ: Ναι, εκείνο το σπυράκι δεν λέει να «καλυφθεί» με τίποτα, όμως, μήπως το έχετε παρακάνει; Η μεγαλύτερη δόση foundation και κυρίως στον λάθος τόνο, μπορεί να πιστεύετε ότι καλύπτει τις ατέλειες, όμως, καλύπτει και τα φυσικά χαρακτηριστικά. Και κυρίως, όσο περνούν οι ώρες, το προϊόν «βυθίζεται» στο πρόσωπο και τονίζει ακόμη περισσότερο τις μικρές ρυτίδες και τα προβληματικά σημεία.

3. Σκούρες σκιές ματιών το πρωί: Πολύ σκούρες. Σε όλους τους τόνους. Από το ανθρακί και το καφέ, μέχρι το μπλε, για κάποιο λόγο επιλέξατε ένα τόσο έντονο χρώμα που δικαιολογημένα θεωρείτε ότι όλοι σας κοιτάνε, αλλά για όχι για τους σωστούς λόγους. «Μικραίνει» τα μάτια σας, η σκιά μέχρι το μεσημέρι έχει «απλώσει» παντού και το αποτέλεσμα μόνο ωραίο δεν δείχνει. Λιγότερη ποσότητα, πιο «ήσυχοι» τόνοι είναι ό,τι πρέπει για ένα κάπως πιο έντονο πρωινό look. Μέχρι εκεί, όμως.

4. Πολλές στρώσεις κραγιόν – γραμμή χειλιών που θυμίζει… μουστάκι: Εντάξει, το ‘χουμε κάνει όλες. Προκειμένου να φαίνεται ότι ξυπνήσαμε με τα χείλη της Angelina Jolie η γραμμή των χειλιών «ακούμπησε» στη μύτη μας και το κραγιόν… μοιάζει με πλανήτη πάνω στο πρόσωπο μας. Και είπαμε, καλό το μωβ κραγιόν, αλλά η έξτρα στρώση το πρωί μας «αγριεύει». Λίγο lipbalm με χρώμα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται πασαλειμμένο στα χείλη σας και να στάζει…!

Διαβάστε περισσότερα εδώ