Πως το χρώμα των ματιών σας επηρεάζει τον χαρακτήρα σας;

Παρασκευή, 30/01/2015

 

Το χρώμα των ματιών μπορεί να καθορίσει τις ικανότητές μας και τον χαρακτήρα μας σύμφωνα με τους επιστήμονες

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh το χρώμα των ματιών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ικανοτήτων μας ή της συμπεριφοράς μας. Έτσι, για παράδειγμα, οι γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια νιώθουν λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού συγκριτικά με τις γυναίκες που έχουν μαύρα μάτια.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα των ματιών καθορίζεται από τα γονίδια – εξαρτάται από 12 με 13 διαφοροποιήσεις στα γονίδια- τα οποία επηρεάζουν την συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου. Για αυτό μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν τάση να πίνουν περισσότερο αλκοόλ ενώ όσοι έχουν καστανά ή μαύρα μάτια χρειάζονται λιγότερο αλκοόλ για να μεθύσουν.

Η μελαμίνη που ‘ευθύνεται’ για το σκούρο χρώμα ματιών κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ ενώ βοηθάει στο να αυξηθεί ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου. Για αυτό το λόγο, οι άνθρωποι με σκούρο χρώμα ματιών είναι καλύτεροι στα σπορ, ενώ όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι καλύτεροι στην οργάνωση και στο διάβασμα.