Τσάι για απώλεια κιλών

Δευτέρα, 30/03/2015

 

Σύμφωνα με έρευνες το τσάι είναι ένα ‘υπέρ-ρόφημα’ που βοηθάει στην απώλεια βάρους

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το τσάι καταναλώνεται από πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με τους ειδικούς το τσάι μπορεί να βελτιώσει την όραση, να δυναμώσει το κολλαγόνο, να μειώσει το άγχος αλλά και να έχει καρδιοαγγειακά οφέλη. Μια μετά-ανάλυση ερευνών που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη εφημερίδα Clinical Nutrition, εξέτασε προσεχτικά τα οφέλη του τσαγιού για την υγεία μας και κυρίως όσα έχουν να κάνουν με το βάρος.

Το τσάι θεωρείται από τους διατροφολόγους ένα υπέρ-ρόφημα που- όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες- μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους χάρη στις κατεχίνες που περιέχει. Το πράσινο αλλά και το λευκό τσάι περιέχει όλες τις απαραίτητες κατεχίνες που σε συνδυασμό με την καφεΐνη αυξάνουν την ενέργεια αλλά και την οξείδωση του λίπους, δηλαδή συμβάλλουν στην καύση περισσότερου λίπους.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά πράσινο τσάι, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, ακολουθώντας μια κανονική δίαιτα κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά μέσα σε 12 εβδομάδες, ενώ ένα τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες βοηθάει  στην καύση επιπλέον 100 θερμίδων μέσα σε 24 ώρες.