6 βήματα για να διαμορφώσετε ένα διαιτητικό πλάνο διατροφής

Τρίτη, 29/09/2015

 

Πως θα μπορέσετε να κάνετε δίαιτα και να χάσετε κιλά με απλό τρόπο

Μια επιτυχημένη δίαιτα δεν είναι απλά αποτελεσματική αλλά μας μαθαίνει επιπλέον να ακολουθούμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς να στερούμαστε. Πως μπορούμε, λοιπόν, να διαμορφώσουμε ένα διαιτητικό πλάνο διατροφής που θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά ενώ ταυτόχρονα θα μας παρέχει υγιεινά γεύματα και θρεπτικά συστατικά;

Μαγειρέψτε: Φροντίστε ώστε τα περισσότερα γεύματα που καταναλώνετε, ακόμα και τα σνακ, να μην είναι έτοιμα αλλά να τα έχετε φτιάξει μόνη σας. Έτσι θα μπορέσετε να υπολογίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε αλλά και τα συστατικά που περιέχονται σε κάθε γεύμα.

Αλλαγές: Καλό είναι να μην αποκλείετε μια παχυντική τροφή εντελώς από το διαιτολόγιο σας χωρίς να την αντικαταστήσετε με μια πιο υγιεινή και διαιτητική εναλλακτική. Για παράδειγμα μην αποκλείεται το ψωμί εντελώς αλλά αντίθετα επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο.

Απλοί κανόνες: Μην μετράτε θερμίδες γιατί έτσι θα κουραστείτε γρήγορα. Απλά να έχετε στο μυαλό σας να καταναλώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε φρέσκα προϊόντα και όχι συσκευασμένα.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα: Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες ώστε να αποφεύγεται συστατικά που μπορεί να σας παχαίνουν, όπως το αλάτι και τα λιπαρά.

Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας: Μην εστιάσετε μόνο στα κιλά αλλά και στην υγεία σας. Σταδιακά θα ανακαλύψετε ότι όσο πιο υγιεινές είναι οι επιλογές που κάνετε καθημερινά τόσο πιο καλά θα νιώθετε σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Νερό: Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό για καλή λειτουργία του οργανισμού σας, για ενέργεια και για αποτοξίνωση.