Πιτυρίδα: 5 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Τρίτη, 29/09/2015

 

Τα συστατικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά

Η πιτυρίδα είναι ίσως μία από τις πιο κοινές δερματολογικές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παύει να είναι ενοχλητική. Είναι πιθανό να ευθύνεται το σαμπουάν σας, ακόμη και η διατροφή σας για τα λευκά σημάδια και τη φαγούρα στο κεφάλι σας, γι’ αυτό καλό είναι να ανακαλύψετε 5 φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε μια και καλή από την πιτυρίδα που σας ταλαιπωρεί τόσο καιρό. Καλό είναι να εφαρμόζετε τα παρακάτω συστατικά για καιρό, προκειμένου να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

1. Μαγειρική σόδα

Αν προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας την ώρα που λούζεστε, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε κάθε ίχνος προϊόντος styling και θα επαναφέρει στα σωστά επίπεδα τα έλαια της επιδερμίδας του κεφαλιού σας.

2. Έλαιο καρύδας

Λίγες σταγόνες από έλαιο καρύδας κάνουν θαύματα. Ρίξτε μερικές στο τριχωτό της κεφαλής, κάντε καλό μασάζ και αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα πριν λουστείτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε και ελαιόλαδο, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείτε να χειριστείτε πιο εύκολα το έλαιο καρύδας.

3. Χυμός λεμονιού

Η οξύτητα του λεμονιού είναι ικανή να εξισορροπήσει το pH της επιδερμίδας του κεφαλιού. Ρίξτε μερικές κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού πάνω στο κεφάλι σας και κάντε καλό μασάζ. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ