Ποιον γνωστό ζωγράφο θα υποδυθεί ο Antonio Banderas;

Δευτέρα, 02/10/2017

 

Ο Antonio Banderas θα κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη υποδυόμενος ένα «ιερό τέρας» της τέχνης στη δραματική σειρά Genius του National Geographic.

Το Genius είναι μία μίνι τηλεοπτική σειρά αυτοτελών κύκλων, που αφηγείται τον βίο και την πολιτεία ξεχωριστών ανθρώπων οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία. Ο πρώτος κύκλος ασχολήθηκε με την επιστημονική πορεία αλλά και τη θυελλώδη προσωπική ζωή του Albert Einstein, με τον εκπληκτικό Geoffrey Rush στον ρόλο του δαιμόνιου επιστήμονα. Για τον επόμενο, το National Geographic ανακοίνωσε ότι ο Antonio Banderas θα υποδυθεί τον Pablo Picasso. Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ηθοποιός θα εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά. Ωστόσο, η μεγάλη επιτυχία της πρώτης σεζόν καθώς και οι 10 υποψηφιότητές της στα φετινά Emmy Awards πρέπει να έκαναν εύκολο το έργο των παραγωγών να πείσουν τον Ισπανό ηθοποιό. «Πάντα θαύμαζα τη ζωή και το έργο του Pablo Picasso, σεβόμενος έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που, μάλιστα, κατάγεται από τη γενέτειρά μου, τη Μάλαγα», σημειώνει ο Banderas. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με το National Geographic και την ομάδα του «Genius», καθώς θα αφηγηθούμε την πραγματική ιστορία ενός εκ των πιο καινοτόμων ζωγράφων παγκοσμίως».

 

picasso_03

 

Ο Pablo Picasso είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωή του στο μποέμ Παρίσι, όπου ήρθε σε επαφή και επηρεάστηκε από σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein και Jean Cocteau. Ασχολήθηκε κυρίως με τον πρωτοποριακό κυβισμό, ενώ μαζί με τον Georges Braque εφηύραν την τέχνη του κολάζ και συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία των ρευμάτων του σουρεαλισμού και του συμβολισμού. Το πάθος και η ασταμάτητη έμπνευσή του ήταν αναπόφευκτα συνδεδεμένα με την προσωπική του ζωή, η οποία χαρακτηρίστηκε από ταραχώδεις γάμους, πολλαπλούς παράνομους δεσμούς και συνεχείς εναλλαγές πολιτικών πεποιθήσεων. Οραματίστηκε κι ερμήνευσε τον κόσμο με τον δικό του αντισυμβατικό τρόπο, ενώ επαναπροσδιόρισε την αντίληψη των ανθρώπων περί τέχνης και δημιουργικότητας. Ζωγράφισε περίπου 50.000 έργα, στα οποία ανήκουν τα φημισμένα The Old Guitarist, Guernica και Les Demoiselles D’ Avignon. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα εστιάζει τόσο στο καλλιτεχνικό έργο, όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις του μεγάλου ζωγράφου, οι οποίες έχουν αδιαμφισβήτητα σημαδέψει την τέχνη του. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το 2018.

 

picasso_01

 

Η σειρά είναι μια παραγωγή των Fox 21 Television Studios, Imagine Entertainment (των Brian Grazer και Ron Howard), Madison Wells Media’s OddLot Entertainment και EUE/Sokolow. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova και Vodafone TV.

Κείμενο: Αριλένα Δημητρίου

Tags: