Ροζ για καλό σκοπό

Πέμπτη, 19/10/2017

 

Μετά από παγκόσμια αρχιτεκτονικά ορόσημα, όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Empire State Building, το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο «βάφτηκε» ροζ συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων-οροσήμων ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την εντυπωσιακή φωταγώγηση.

 

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής, και ο Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, χειρουργός μαστού, Πρόεδρος και Ιδρυτής της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ», τόνισαν για άλλη μία φορά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που μπορούν να σώσουν ζωές. Το σήμα για την έναρξη της φωταγώγησης δόθηκε από την Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder, Ελένη Μενεγάκη, με μουσική υπόκρουση που συνέθεσε ειδικά για τον σκοπό ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

 

Η Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων - Σημείων Οροσήμων της Εκστρατείας Ενημέρωσης ξεκίνησε το 2000 από την Evelyn Lauder, με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της τακτικής εξέτασης. Την πρώτη χρονιά, φωταγωγήθηκαν συμβολικά με ροζ χρώμα 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία και ο Πύργος της Πίζας στην Ιταλία. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 1000 ορόσημα σε 70 χώρες, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ».

 

Μάλιστα, το 2010 καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για «Τα περισσότερα Κτίρια-Ορόσημα που φωταγωγούνται για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες». Ιστορικά αξιοθέατα όπως το Angel de la Independencia (Μεξικό), το Peninsula Hotel (Χονγκ Κονγκ), το Ζάππειο (Ελλάδα), το Burj Al Arab (Ντουμπάι) και το Rockefeller Center (ΗΠΑ) φωταγωγήθηκαν συγχρόνως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών.