Βίος & Πολίτη στις «Ιδιωτικές Ζωές»

Τρίτη, 31/10/2017

 

H Χριστίνα Πολίτη επιβιβάζεται σε έναν κατάλευκο «ιπτάμενο δίσκο» και απολαμβάνει τις «Ιδιωτικές Ζωές» του Νόελ Κάουαρντ σε μια ευρηματική παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Aν νομίζετε πως θα πάτε στο θέατρο Γκλόρια και θα δείτε μία κλασική παράσταση της ρομαντικής κομεντί «Ιδιωτικές Ζωές» του Νόελ Κάουαρντ, στη λογική του χτενίσματος της Ζέτας Μακρυπούλια με τις βαγκ στις αφίσες, έχετε γελαστεί. Εδώ ξεκινάνε οι αντιφάσεις. Ο Αλέξης Ρίγλης, που υπογράφει τη μετάφραση, τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία, πήρε το κλασικότατο έργο των τελματωμένων σχέσεων της high society και το μετέφερε στο 2017, μέσα σε έναν κατάλευκο ιπτάμενο δίσκο, με ένα σουρεάλ εύρημα στο οποίο εμπλέκονται οι ντυμένοι στα κατάλευκα πρωταγωνιστές. Γιατί όλα είναι κατάλευκα σε αυτό το glam άσυλο των ανθρώπινων σχέσεων, που επαναλαμβάνονται, έρχονται και παρέρχονται και δεν έχουν φύλο.

 

politi_02

Αποστόλης Τότσικας, Ζέτα Μακρυπούλια και Μιχάλης Οικονόμου, από την αφίσα της παράστασης.


Ο Έλιοτ και η Αμάντα παντρεύονται, χωρίζουν και μετά παντρεύονται άλλους τους οποίους χωρίζουν κ.ο.κ. Είναι όλοι πλούσιοι, πάνε στο Παρίσι και αφού τσακωθούν αρκετές φορές θα πιουν καφέ όλοι μαζί. Τόσο απλά; Όχι. Γιατί ο Αλέξης Ρίγλης, αφού πέρασε ώρες ατελείωτες πάνω στο κείμενο, πέρασε και ώρες ατελείωτες για να μας κάψει κυριολεκτικά τον εγκέφαλο με τη φρεσκάδα της απόδοσής του. Σας αρέσει δεν σας αρέσει, οι «Ιδιωτικές Ζωές» του Θεάτρου Γκλόρια κυλάνε σαν γάργαρο νεράκι. Το λαμπερό σκηνικό ισοφαρίζει τη λάμψη των πρωταγωνιστών, που συνιστούν σε συνδυασμό έναν επίσης σουρεαλιστικό θίασο, στην πιο avant garde παράσταση της mainstream σκηνής. Να πάτε με ανοιχτό μυαλό. Έτσι όπως προειδοποίησε η Ζέτα Μακρυπούλια την οικογένειά της, ώστε να είναι έτοιμοι για όλα!


Υ.Γ.: H Ζέτα είναι από τα πιο εργατικά κι ευγενικά κορίτσια του χώρου – και με ό,τι καταπιάνεται, καταπιάνεται σωστά!

 

politi_03