Πνοή καλοτυχίας από τον Οίκο ZOLOTAS

Πέμπτη, 02/11/2017

 

AEOLOS… ο βασιλιάς των ανέμων δίνει το όνομά του στο φετινό γούρι του οίκου. 

Η ιστορία αφηγείται πως ο Αίολος ήταν εκείνος που βοήθησε τον Οδυσσέα κλείνοντας τους ανέμους σε έναν ασκό, κι αφήνοντας μόνο τον ούριο Ζέφυρο να πνέει ευνοϊκά για να τον οδηγήσει στην Ιθάκη. Όμως, οι σύντροφοί του νομίζοντας ότι έχει χρυσάφι, άνοιξαν τον ασκό, προκαλώντας μία θύελλα που απομάκρυνε τον ήρωα από το πολυπόθητο νησί. Μέχρις ότου, μια μέρα τον ξαναφέρει πίσω, καθώς ο ταμίας των ανέμων στο τέλος έφερνε καλοτυχία σε όποιον τον συναντούσε.

 

zolotas01

 

Εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο AEOLOS αποτελεί το ξεχωριστό γούρι του οίκου ZOLOTAS για να υποδεχτεί τη νέα χρονιά. Χρησιμοποιώντας το φανταχτερό όνομα του άρχοντα και φύλακα των 8 ανέμων, το γούρι συμβολίζει την εφαλτήριο δύναμη που θα αφήσει τους ανέμους το 2018 να μας οδηγήσουν στον προορισμό μας, ανέφελα, σταθερά, με μια πνοή.

 

zolotas02

Από αριστερά: Ηρώ Κόβα, Γιώργος Παπαλέξης, CEO του Οίκου Zolotas, Marianne Le Clere – Papalexis, Πρόεδρος του Οίκου Zolotas, και Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη, Γενική Γραμματέας της ΕΛΕΠΑΠ, στην παρουσίαση του AEOLOS.

 

Με μακρά ιστορία στον χώρο της κοσμηματοποιίας, ο οίκος δημιουργεί και καθιερώνει, από το 1895 μέχρι και σήμερα, το γούρι της χρονιάς, που προσφέρεται για να χαρίσει τύχη στον παραλήπτη του. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για το 2018, ο AEOLOS έχει στόχο να συνδράμει στην ενίσχυση του αξιέπαινου έργου του μη κερδοσκοπικού σωματείου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεων προς όφελος του σκοπού αυτού.

 

zolotas04

 

 

-www.zolotas.gr

 

Κείμενο: Αριλένα Δημητρίου

Tags: