Comfort Zones: Χώροι που απολαμβάνουν ταλαντούχοι δημιουργοί

Δευτέρα, 27/11/2017

 

Τι σημαίνει ζώνη άνεσης για έναν φωτογράφο, έναν αρχιτέκτονα και μια designer μόδας ή υφασμάτων; Η ΓΥΝΑΙΚΑ επισκέπτεται τους χώρους όπου δημιουργοί με εξαιρετικό ταλέντο εμπνέονται και απολαμβάνουν το σπίτι τους.

comfort03

BILL GEORGOUSSIS, ΠΕΝΝΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ & JO
«Το σπίτι ισούται με τη ζωή και τις ωραίες αναμνήσεις με την κόρη μας, τους φίλους, τα πάρτι, τους γονείς μας», συμφωνούν ο διεθνής φωτογράφος και η handbag designer ορίζοντας ως comfort zone το «couch surfing με τη μικρή Jo, με περιοδικά, βιβλία, ξυλομπογιές, iPads, μουσική και drinks». Η κατοικία τους είναι μοναδική, ένα νεοκλασικό στο κέντρο αναδιαμορφωμένο ως loft ύψους 4 μέτρων χωρίς δωμάτια. Αναμφισβήτητα δύο δημιουργοί με ξεχωριστή αισθητική, ο Bill Georgousis και η Πένυ Γιαννάκη αλληλοσυμπληρώνονται στο κυνήγι επίπλων σε second hand μαγαζιά και bazaars – το μάτι τους πέφτει πάντα στο ίδιο αντικείμενο! «Συζητάμε μαζί όλα τα δημιουργικά projects και η ιδέα του ενός εμπλουτίζεται με τα σχόλια του άλλου». Κοινό project η Persephoni, το brand με δερμάτινες τσάντες τις οποίες χαρακτηρίζουν η χρήση του ανοξείδωτου μετάλλου και οι γεωμετρικές φόρμες που παραπέμπουν σε γλυπτά. Ι. Α.

 

comfort02

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΟΤΟΒΙΚΗΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ένα τραπέζι –με εμφανή ίχνη χρωμάτων– μολύβια, μαρκαδόροι και χαρτιά: αυτά αποτελούν τα στοιχεία της «αρχιτεκτονικής μελέτης» για την αγαπημένη γωνιά του αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη, της σχεδιάστριας υφασμάτων και ζωγράφου συζύγου του, Μελίνας Πολυχρονοπούλου, και του τρίχρονου γιου τους, Αλέξανδρου. «Θεωρώ ότι σημασία έχει αυτό που επιλέγει κανείς να κάνει για να χαλαρώσει και όχι απαραίτητα η διακόσμηση του χώρου. Το να κάθεσαι απλώς σε έναν ωραίο καναπέ δεν συντελεί ουσιαστική διαδικασία χαλάρωσης», επισημαίνει ο αρχιτέκτονας του γραφείου Workshop. Για εκείνον και την οικογένειά του το σχέδιο αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και το ραντεβού γύρω από το «εικαστικό» τραπέζι δίνεται σίγουρα κάθε Κυριακή πρωί. «Ο ένας ζωγραφίζει πάνω στο σχέδιο του άλλου. Σχεδόν το επιδιώκουμε» Ι. Ζ.

 

comfort01

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΪΝΗΣ
«Το σπίτι είναι το καταφύγιο, η ηρεμία μου. Το απολαμβάνω τόσο ως ησυχαστήριο όσο και με φίλους», εξηγεί ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Χαΐνης καθισμένος σε έναν Minotti καναπέ ντυμένο με βελούδινο μπλε ύφασμα, στο διαμέρισμα όπου ζουν με τη σύζυγό του στου Ψυρρή. «Comfort Zone είναι το καθιστικό, όπου κάθομαι άνετα ή διαβάζω ένα βιβλίο. Ο φωτισμός θέλω να είναι ευχάριστος, το πρωί φωτεινά, να έχει ήλιο, το βράδυ πιο ατμοσφαιρικά, και να μπορώ να ηρεμώ». Ο χώρος είναι ανοιχτός αφήνοντας ελεύθερη την επικοινωνία και τη ροή ενέργειας ανάμεσα σε σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και γραφείο. Τη διακόσμηση συνθέτουν ιδιαίτερα αντικείμενα συλλεγμένα από ταξίδια, τέχνη και στοιχεία που συνδέονται με την αρχιτεκτονική, το interior & furniture design, αντικείμενο του γραφείου Spacelab, το οποίο διατηρεί με την αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου Βάνα Κριμνιώτη. Ένας μικρός κήπος πλούσιος σε φυτά φανερώνει τη σχέση του με τη φύση. «Μίκρυνα τον χώρο προκειμένου να έχω έναν κήπο. Νομίζω πως όταν ζεις στην Αθήνα είναι απαραίτητο!» Ι. Α.

 

Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου
Επιμέλεια: Ιωάννα Αλεξάτου