7 συνήθειες που επιταχύνουν την γήρανση της επιδερμίδας

Τρίτη, 05/12/2017

 

Πέρα από τα καλά σας γονίδια μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καθημερινές μας συνήθειες

Σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε το πέρασμα του χρόνου από πάνω μας, ούτε τα εμφανή σημάδια του. Θα μεγαλώσετε, και το σώμα σας θα μεγαλώσει, είναι απλά κάτι που πρέπει να αποδεχτείτε.

 

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που είναι 60 και δείχνουν 40 ενώ άλλοι που είναι μόλις 30 και δείχνουν 50.
Αυτό θα μπορούσε να είναι θέμα γονιδίων και στη μία και στην άλλη περίπτωση, όμως σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζουν και οι καθημερινές μας συνήθειες.


Οι συνήθειες που σας παραθέτουμε είναι μόνο μερικές από αυτές που θα έπρεπε να σταματήσετε άμεσα αν θέλετε να παραμείνετε λαμπερές και με λιγότερες ρυτίδες, ιδίως όταν δεν είναι ακόμα ο καιρός τους!
 

1. Το να μην φοράτε αντηλιακό. Μπορεί να σας φαίνεται κάπως κουραστικό το να φοράτε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε έξω , όμως οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου είναι τόσο επιζήμιες που οδηγούν σε καρκίνο του δέρματος αλλά και σε ρυτίδες και σημάδια στο δέρμα. Το 90% της πρόωρης γήρανσης του δέρματος προκαλείται από την έκθεση του στον ήλιο, οπότε το να φοράτε όλες τις εποχές αντηλιακό είτε βρέχει είτε έχει ήλιο, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την κούραση του δέρματος σας αλλά και τις πρόωρες ρυτίδες.

 

2. Το κάπνισμα. Τα πολλά αρνητικά του καπνίσματος είναι γνωστά όπως και το ό,τι προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

3. Όταν κρατάτε μέσα σας κακίες και αρνητικά συναισθήματα. Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το να συγχωρούμε κάποιον κάνει καλό σε εμάς, αυτό συμβαίνει γιατί δεν κρατάμε μέσα μας τα αρνητικά συναισθήματα. Ο θυμός, το στρες και οποιουδήποτε είδους κακία εκτός από το ό, τι σας καταρρακώνει συναισθηματικά και εσωτερικά, εξωτερικά σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες. Το σώμα μπορεί να ιαθεί μόνο του όμως πρέπει να είστε χαλαρές για να συμβεί. Σίγουρα δεν μπορείτε να αποφύγετε τον θυμό και το άγχος τελείως, όμως μπορείτε να καταφύγετε σε θετικούς τρόπους ελέγχου των συναισθημάτων σας μέσω της άσκησης, του διαλογισμού αλλά και των κοινωνικών συναναστροφών σας.

 

4. Το να μην φοράτε τα γυαλιά σας τις ημέρες με ήλιο. Όταν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου το πρόσωπο μας κάνει φυσικά μία γκριμάτσα η οποία σκοπό έχει να προστατεύσει τα μάτια μας από τις ακτίνες. Αυτή η γκριμάτσα όμως μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο σημείο δίπλα από τη μύτη μας αλλά και δίπλα από τα μάτια μας.

 

5. Το να κοιμάστε πάνω στο πρόσωπο σας. Οι ρυτίδες ύπνου μπορούν να γίνουν μόνιμες. Το να κοιμηθείτε πάνω στο πρόσωπο σας για ένα βράδυ δεν μπορεί να σας προκαλέσει μόνιμες ρυτίδες. Όμως, το να κοιμάστε πάνω στο πρόσωπο σας τακτικά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ρυτίδες αυτές να μείνουν μόνιμα στο πρόσωπο σας. Κοιμηθείτε ανάσκελα ή στο πλάι και όχι μπρούμυτα και άλλαξτε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σας με μία μεταξένια για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο.

 

6. Το να κοιτάζετε πολύ ώρα το κινητό σας. Το δέρμα του λαιμού μας είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη δέρματος στο σώμα μας κάνοντας το πιο ευάλωτο στο να είναι από τα πρώτα σημεία που φαίνεται η γήρανση. Το ότι ο μέσος άνθρωπος είναι σκυφτός 3 ώρες την ημέρα στο κινητό ή το tablet του, είναι κάτι το οποίο εκτός από αυχενικά αλλά και προβλήματα στους ώμους και την πλάτη, μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και "σπάσιμο" στο τόσο ευαίσθητο δέρμα του λαιμού μας.

 

7. Η διατροφή με χαμηλά θρεπτικά συστατικά. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το ότι αυτά που τρώμε συνδέονται άμεσα με το πώς δείχνουμε. Εάν η διατροφή σου περιλαμβάνει αρκετό junk food, αλκοόλ και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη τότε σίγουρα κάποια στιγμή αυτό θα φανεί και θα επηρεάσει το δέρμα σου. Η έλλειψη λαχανικών και φρούτων από τη διατροφή αλλάζει το χρώμα του δέρματος και το κάνει να φαίνεται λιγότερο υγιές, αφυδατωμένο αλλά και με πρόωρες ρυτίδες.

 

Πηγή: JoyTv.gr