5 σημαντικά tips πριν κάνετε μία δραματική αλλαγή στα μαλλιά σας

Πέμπτη, 07/12/2017

 

5 tips που πρέπει να υπολογίσετε πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση.

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που αναζητούν τις αλλαγές, τις διαχειρίζονται πολύ εύκολα και προσαρμόζονται αμέσως, ενώ υπάρχουν και εκείνες που δεν τις επιδιώκουν.  Όσον αφορά τα μαλλιά, εάν ανήκετε στην κατηγορία που δεν επιδιώκει τις αλλαγές τόσο εύκολα, τότε καλό είναι να ανακαλύψετε εύκολα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το μεγάλο βήμα.

 

Εάν όμως έχετε βαρεθεί τα μαλλιά σας, αλλά φοβάστε να τα αποχωριστείτε καθώς δεν ξέρετε πως θα καταλήξουν να δείχνουν, αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν πειτε το μεγάλο "ναι", ώστε να βγείτε από το κομμωτήριο με την ίδια αυτοπεποίθηση που μπήκατε.
 
 

1. Βρείτε την έμπνευση που χρειάζεστε
Στο Instagram, στο Pinterest, σε φωτογραφίες celebrities, σε περιοδικά θα βρείτε έμπνευση και θα πάρετε ιδέες για το ποιο hairstyle θα σας έκανε χαρούμενη και σας ταιριάζει. Το να έχετε υπόψιν σας κάποια κουρέματα, πέρα από τη δική σας έμπνευση, θα βοηθήσει και τον κομμωτή σας να καταλάβει το ύφος του look που θέλετε να πετύχετε.

 

2. Να έχετε επίγνωση του τύπου των μαλλιών σας
Έχοντας επίγνωση του τύπου των μαλλιών σας, θα αποφύγετε να κοιτάτε κουρέματα και hairstyles τα οποία δεν μπορείτε να υποστηρίξετε. Έχετε υπόψη σας ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους τους τύπους μαλλιών και έτσι θα καταφέρετε να γλιτώσετε πολλές απογοητεύσεις αλλά και αποτυχημένες απόπειρες. Παρατήρηστε γυναίκες με ίδιο τύπο μαλλιών με τον δικό σας για να εμπνευστείτε αλλά και για να ζητήσετε χρήσιμες συμβουλές.

 

3. Υπολογίστε τον τρόπο ζωής σας
Εάν, για παράδειγμα, το πρωί δεν μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο που θέλετε στην περιποίηση των μαλλιών σας σίγουρα θα πρέπει η αλλαγή που θα κάνετε να μπορεί να συμβαδίσει με τον τρόπο ζωής σας και όχι να σας δυσκολέψει βάζοντας σας σε μία διαδικασία που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να μπείτε.

 

4. Προετοιμαστείτε για μία νέα beauty ρουτίνα
Σε περίπτωση που επιθυμείτε μία αλλαγή λόγω του ό,τι έχετε βαρεθεί τα μαλλιά σας αλλά και την καθημερινή σας beauty ρουτίνα, σίγουρα μία αλλαγή σε αυτό τον τομέα δεν θα σας φαίνεται τόσο κακή ιδέα. Οι αλλαγές που θα προκύψουν μπορεί να περιλαμβάνουν πειραματισμό σε νέα χτενίσματα, νέα (περισσότερα ή λιγότερα) προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς ή ακόμα και νέες, πιο υγιεινές συνήθειες.

 

5. Θυμηθείτε ότι δεν διαρκεί για πάντα
Το τελευταίο αλλά και πιο σημαντικό, το να θυμάστε ότι δεν θα μείνετε για πάντα με ένα hairstyle το οποίο μπορεί να μην λατρεύετε. Σίγουρα δεν γίνεται (όσο και αν θα θέλαμε) να γυρίσουμε το χρόνο πριν το ψαλίδι αναλάβει δράση. Σε περίπτωση που το νέο σας hairstyle δεν σας ικανοποιεί απόλυτα, θυμηθείτε ότι όσο λιγότερο ταλαιπωρείτε τα μαλλιά και την τρίχα σας και όσο πιο υγιή καταφέρετε να τα διατηρήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα μακρύνουν.