Freedom

Τετάρτη, 06/12/2017

 

Φέτος η τάση στα μαλλιά είναι η ελευθερία. Ο Μάνος Κοψαχείλης, που ανέλαβε να δώσει όγκο στα μαλλιά της Κάλλι Τσιλίδου, εξηγεί γιατί…

Τα χέρια του είναι δύσκολο να τα προλάβεις. Πιάνει τη μια τούφα μετά την άλλη, ανακατεύει τα χρώματα και μετά από λίγο έχεις μπροστά σου τη μεταμόρφωση. Ο Μάνος Κοψαχείλης είναι περίπτωση hair stylist. Coupeur, για την ακρίβεια, αφού το κούρεμα είναι η ειδικότητά του, αλλά κούρεμα και βάψιμο πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί. Ξεκινάμε τη συζήτηση από την Κάλλι Τσιλίδου, μία από τις καλλονές που έχουν περάσει από το κομμωτήριό του, MHC, aka Μanos Haute Coiffure, στο Παλαιό Φάληρο. «Χρησιμοποιήσαμε τις αποχρώσεις 5/81, 7/81 και 6/16 της Illumina Color. Ο στόχος είναι να πετύχουμε ατημέλητα μαλλιά με πολλή λάμψη και έμφαση στο πρόσωπο. Οι Ελληνίδες δείχνουν μια προτίμηση προς το ξανθό, αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα μήκη των μαλλιών ούτε σε όλα τα πρόσωπα. Ειδικά φέτος που η τάση είναι περισσότερο προς το contouring». Contouring και στα μαλλιά; «Βέβαια! Η επιλογή χρώματος σε πρώτο στάδιο έχει σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ένα έντονο χρώμα βαθαίνει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά της ηλικίας. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει το μήκος των μαλλιών: ένα κοντό καρέ, ένα κοντό αντρικό, ένα κοντό με αφέλειες και ένα μακρύ που τελειώνει στους ώμους ή στην πλάτη δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις στο χρώμα. Αυτό που θέλει κανείς είναι να δώσει ένα χρώμα με λάμψη και διαύγεια, που να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο φυσικό ή, τουλάχιστον, να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό. Το contouring, λοιπόν, στηρίζεται σε ένα βασικό χρώμα και, όπως και στο contouring στο πρόσωπο, τονίζει κανείς συγκεκριμένα σημεία που θα αποδώσουν περισσότερο, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα». Που σημαίνει ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι, ούτε με μια οποιαδήποτε βαφή.

 

kopsaxeilis


Συχνά κάνουμε το λάθος να συζητάμε ατέλειωτες ώρες για το χρώμα, χωρίς να ρωτάμε το είδος της βαφής, που ο Μάνος Κοψαχείλης πιστεύει ότι είναι η βάση για να πετύχει κανείς ένα αποτέλεσμα με διάρκεια και σωστή απόδοση. Η πείρα δέκα χρόνων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν κάνει λάθος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η βαφή θέλει και ένστικτο, εξαιρετικό μάτι, καλή συμμετρία και αυτό το touch που επιτρέπει σε έναν κομμωτή να βλέπει ένα πρόσωπο και να το φαντάζεται στην τελική του εικόνα. Έτσι εξηγεί γιατί πολλές γυναίκες επιλέγουν λάθος χρώμα, λάθος κούρεμα, λάθος βαφή. «Χρειάζεται πολλή προσοχή. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για την εικόνα, αλλά γιατί η τρίχα έχει ευαίσθητη ταυτότητα. Οι επαναλαμβανόμενες βαφές κακής ποιότητας δεν χαλούν μόνο το αποτέλεσμα –ειδικά αν χρησιμοποιούνται σε βάθος χρόνου– αλλά και την απόδοση της τρίχας. Μια ταλαιπωρημένη τρίχα δεν αποδίδει το ίδιο καλά όσο μια υγιής». Γι’ αυτό επιμένει ότι όλα χρειάζονται το σωστό σύμβουλο και το σωστό timing.

 

tsilidou01

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κάλλι Τσιλίδου εδώ


Πιάνουμε τη συζήτηση για τις περίφημες τάσεις της χρονιάς και το πόσο συχνά αλλάζουν. «Η βασική αρχή είναι φέτος πιο soft χρώματα, πιο γήινες και γλυκές αποχρώσεις, με ξανοίγματα σε μήκη και άκρες για να δώσει κανείς περισσότερο φως». Κατά τη γνώμη του, μια γυναίκα πρέπει να ακολουθεί τη μόδα μόνο αν της ταιριάζει. «Ξανθό χρώμα πέρσι, κόκκινο πριν από έξι μήνες και καστανό τώρα μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που χτίζει την εικόνα μιας γυναίκας. Θα έλεγα να εμπιστευτούν κομμωτές που έχουν διαπιστώσει ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Να δοκιμάζουν, αλλά κάθε φορά με ένα σταθερό βήμα κλιμάκωσης. Οι μεγάλες αλλαγές δεν εξασφαλίζουν πάντα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν είναι η ώρα της επανάστασης και κάποια γυναίκα θέλει να αλλάξει τελείως τη βαφή της, πρέπει να το κάνει με τρόπο και σίγουρα με τη σωστή δοσολογία και το σωστό προϊόν». Που σημαίνει με τον σωστό κομμωτή.

 

wella_small

ΘΑΥΜΑ ΦΩΤΟΣ

Η βαφή Illumina Color από τη Wella Professionals προσφέρει καθαρό χρώμα για φυσική και νεανική εμφάνιση, με μαλλιά που ακτινοβολούν υπέροχα. Προσφέρει 100% κάλυψη των λευκών, με τα υψηλότερα αποτελέσματα μόνιμης βαφής, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην υγεία και την ποιότητα των μαλλιών.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης (This Is Not Another Agency*)

Κείμενο: Τατιάνα Οικονομίδου

Tags: