Απόλυτη ανανέωση

Τετάρτη, 06/12/2017

 

Μπορείς να αλλάξεις την εικόνα σου αλλάζοντας απλώς βαφή; Ναι, μπορείς. Ο Θοδωρής Γκιώνης διευκρινίζει πώς.

Μόλις έχει τελειώσει τη φωτογράφιση της Κορίνας Στεργιάδου και βλέπεις στα μάτια του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. Ο Θοδωρής Γκιώνης δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων αλλαγών. Ξέρει όμως ότι οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Και 19 χρόνια στο κομμωτήριό του, Θ Salon, στη Γλυφάδα δεν είναι τυχαία σύμπτωση. «Ακολουθήσαμε ό,τι ήθελε η ίδια», εξηγεί. «Τον χρωματότυπό της δημιουργώντας πιο ήπιες διαφάνειες, με τις αποχρώσεις 5/81 και 6/16 της Illumina Color». Ο ίδιος, άλλωστε, πιστεύει ότι η βαφή πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπο, ακόμα και στο χρώμα του δέρματος! «Όλες οι λεπτομέρειες μετρούν. Αν θέλεις να αλλάξεις την εικόνα σου, πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος και πώς μπορείς να τον πετύχεις χωρίς να αλλάξεις προσωπικότητα. Οι Ελληνίδες δύσκολα εγκαταλείπουν το ξανθό για το μεσογειακό καστανό –που είναι τάση– αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πετύχει κανείς πιο φυσικό αποτέλεσμα. Φέτος, θα παίξουμε πιο πολύ στις λεπτομέρειες παρά στις μεγάλες εντάσεις. Περισσότερες διαφάνειες, λάμψη, φυσικότητα και σίγουρα διακύμανση στις αποχρώσεις, επιλέγοντας σημεία που θα δώσουμε φως, ανάλογα πάντα με το σχήμα του προσώπου, το μήκος των μαλλιών και την προσωπικότητα».

 

gkionis


Ο Θοδωρής Γκιώνης δεν είναι ενάντια στις επαναστατικές κινήσεις. Το χρώμα στα μαλλιά εκτός όλων των άλλων έχει να κάνει και με την ψυχολογία μας, κι αν θέλει κανείς να τα αλλάξει όλα δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει. Ακόμα όμως και στην επανάσταση επισημαίνει πως υπάρχουν κανόνες. «Χρειάζεται ο σωστός τρόπος και, κυρίως, η σωστή τεχνική για να πετύχει το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει καλό κομμωτήριο. Μια σωστή βαφή γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν όχι μόνο πώς θα στρώσει το χρώμα, αλλά κυρίως ποια βαφή να χρησιμοποιήσουν, σε ποιο τόνο και πώς θα πρέπει αυτό να συνδυάζεται με την ίδια τη γυναίκα. Η Κορίνα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτόν τον χειμώνα θέλουμε λάμψη, όχι ένταση. Φυσική απόχρωση που κάνει τον άλλον να αναρωτιέται αν πράγματι έχει βάψει μια γυναίκα τα μαλλιά της ή όχι. Φέτος, μάλιστα, η έμφαση φεύγει από το χρώμα και επιστρέφει στο κούρεμα – μια δυνατή κουπ που υποστηρίζεται από το αντίστοιχο χρώμα. Και, βέβαια, θέλουμε τα μαλλιά να έχουν ελευθερία και αυθεντική κίνηση, που αποτυπώνεται από τη σωστή απόδοση στο χρώμα».
Επιμένει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ακόμα και πιο γεωμετρικά χτενίσματα, αρκεί να ξέρουμε πώς θα τα υποστηρίξουμε. «Το χρώμα», επισημαίνει, «έχει να κάνει με τη συνολική εικόνα. Πού θέλουμε να εστιάσει το μάτι. Ένα πολύ δυνατό χρώμα αφαιρεί την προσοχή από το πρόσωπο. Αντίθετα ένα γλυκό χρώμα υποστηρίζει ακόμα καλύτερα τα χαρακτηριστικά». Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τις συμμετρίες και σίγουρα από την ηλικία. Ένα κορίτσι 20+ μπορεί να πειραματιστεί με πιο ακραίες αλλαγές. Η φυσική λάμψη του προσώπου του δεν σβήνει με περισσότερη ένταση στο χρώμα. Μετά τα 35 πρέπει να υπολογίζει κανείς ότι υπάρχουν χρώματα που αναδεικνύουν την ομορφιά μιας γυναίκας και χρώματα που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδρό.

 

stergiadou02

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κορίνας Στεργιάδου εδώ


Ο Θοδωρής έχει πελατεία που καλύπτει μεγάλο εύρος και αυτό του επιτρέπει να γνωρίζει καλά τις ανάγκες κάθε γυναίκας. «Η μόδα στηρίζεται στην έκπληξη, στον πειραματισμό», τονίζει. «Το θέμα είναι πώς μπορείς να ενσωματώσεις αυτή την έκπληξη σε κάτι που θα ανανεώσει το χρώμα χωρίς να ξεφύγεις στο μέτρο».

 

wella_small 

ΘΑΥΜΑ ΦΩΤΟΣ

Η βαφή Illumina Color από τη Wella Professionals προσφέρει καθαρό χρώμα για φυσική και νεανική εμφάνιση, με μαλλιά που ακτινοβολούν υπέροχα. Προσφέρει 100% κάλυψη των λευκών, με τα υψηλότερα αποτελέσματα μόνιμης βαφής, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην υγεία και την ποιότητα των μαλλιών.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης (This Is Not Another Agency*)

Κείμενο: Τατιάνα Οικονομίδου

Tags: