Νέο κύμα

Τετάρτη, 06/12/2017

 

O hair stylist Ηρακλής Παυλίδης δηλώνει μη δογματικός με τη μόδα και το στυλ. «Έτσι έχει περισσότερο ενδιαφέρον», εξηγεί. Τον πιστεύουμε!

Μιλάμε πολύ αργά το βράδυ, αφού έχει κλείσει δώδεκα ώρες δουλειάς με συνεχή ραντεβού. Ο Ηρακλής Παυλίδης μετρούσε πάνω από μια εικοσαετία στον χώρο πριν ξεκινήσει μαζί με τον Νίκο Λεουνάκη το Nikira, από όπου περνάει όλη η showbiz της πόλης. «Είχαμε αποφασίσει να ανοίξουμε το κομμωτήριο στον Φάρο Ψυχικού και ψάχναμε με τις ώρες για όνομα, όταν μια Τετάρτη στις 2 τα ξημερώματα έπεσα πάνω στο Nikira». Σύμφωνα με το Urban Dictionary, δηλώνει ένα εκπληκτικό κορίτσι με κάθε έννοια του όρου. Προκλητική, καυτή, σπινθηροβόλα, με έξυπνο χιούμορ. Γελάει πολύ με την καρδιά της, εκτός αν τη θυμώσεις. Μια γυναίκα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Με άλλα λόγια, κορίτσι με προσωπικότητα, όπως ακριβώς είναι όλες οι πελάτισσες του Ηρακλή. Και αυτό τα κάνει όλα πολύ πιο ενδιαφέροντα.

 

paulidis


«Δεν είμαι δογματικός με τη μόδα και το στυλ», δηλώνει. «Σημασία έχει τι θέλει κάθε γυναίκα. Τι ταιριάζει στη διάθεσή της και τη στιγμή. Τις περισσότερες φορές αφήνομαι στις επιθυμίες της για να δούμε τον υπέροχο κόσμο στον οποίο μπορούν να μας οδηγήσουν». Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία με την Ιωάννα Σουλιώτη. Τη χτένιζε χρόνια και η τωρινή συνάντησή τους επανέφερε τις υπέροχες στιγμές. «Σέξι και σικ. Ένα καρέ vague με όγκο και κίνηση. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε». Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει με το παραπάνω. Όχι μόνο γιατί η Ιωάννα έχει το χάρισμα να υποστηρίζει όλα τα χτενίσματα, αλλά κυρίως γιατί στο χτένισμα σημασία έχει η άποψη. Το μήνυμα που θέλεις να περάσεις. «Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι ακολουθώ πιστά τη μόδα. Είμαι λίγο περίεργος, το ομολογώ. Προτιμώ να δανείζομαι στοιχεία από κάθε δεκαετία για να συνθέτω αυτό που αρέσει σ’ εμένα και στη γυναίκα που έχω μπροστά μου. Να πειραματίζομαι, με άλλα λόγια. Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω αυτή τη δουλειά». Το καρέ της Ιωάννας παραπέμπει στις δεκαετίες ’20-’30, αλλά με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο, είναι εξαιρετικά μοντέρνο. «Το καρέ γενικά παίζει πολύ φέτος. Όχι όμως το αυστηρό γεωμετρικό καρέ της δεκαετίας του ’80, αλλά ένα καρέ με κίνηση και class, που ενσωματώνει πολλά από τα νέα στοιχεία». Για το χρώμα η επιλογή κινήθηκε σε ένα καστανό με ανταύγειες, με τις αποχρώσεις 8/, 8/71 και 7/71 της Illumina Color. Ούτε και εδώ ο Ηρακλής ακολουθεί κάποιο κανόνα. «Το πιο σημαντικό είναι τα μαλλιά να είναι λεία και γυαλιστερά. Να δίνουν αυτή την αίσθηση της κομψότητας».

 

soulioti03

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ιωάννας Σουλιώτη εδώ


Γιατί κάποιες φορές οι γυναίκες βγαίνουν από το κομμωτήριο και θέλουν να αλλάξουν το χρώμα την ίδια ώρα που το επέλεξαν; «Όπως σε έναν γάμο, φταίνε και οι δύο», απαντά γελώντας. «Όχι δεν είναι τυχαία η μεταφορά. Το λάθος “θέλω” του ενός έρχεται και δένει με τον λάθος τρόπο του άλλου. Δημιουργούμε συχνά μια φαντασίωση για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και εκεί χάνεται το τελικό αποτέλεσμα». Για τον ίδιο, μάλιστα, δεν έχει καμία σημασία ξανθό ή καστανό. Το αντίθετο. Το ενδιαφέρον είναι η συνύπαρξη. «Μου αρέσουν οι σκούρες ρίζες που ανοίγουν όσο κατεβαίνουν στις άκρες. Βρίσκω το κοντράστ εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αρκεί να γίνεται με ήπιο τόνο. Έχει σημασία το concept να έχει αυθεντικότητα. Τίποτα φορτωμένο. Λίγες πινελιές που να δείχνουν την ιδέα». Όσο για τον βασικό του κανόνα: «Το επαναλαμβάνω σε όλες τις γυναίκες. Εμπιστευτείτε τον κομμωτή που σας κάνει κλικ. Ακούγεται τόσο γενικό όσο και ειδικό. Εμπιστευτείτε το ένστικτο, με άλλα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τελικό αποτέλεσμα μιας βαφής ή ενός χτενίσματος. Χρειάζεται όμως μια βάση εμπιστοσύνης για να μπορούν να οδηγηθούν εκεί που θέλουν και οι δύο. Το χτένισμα είναι αυτοπεποίθηση. Δεν αλλάζει μόνο την εικόνα της γυναίκας, αλλά την κάνει να αισθάνεται καλά. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Δεν θέλω μια γυναίκα που φεύγει από το κομμωτήριό μου να φαίνεται απλώς όμορφη, αλλά και να νιώθει όμορφη».

 

wella_small

ΘΑΥΜΑ ΦΩΤΟΣ

Η βαφή Illumina Color από τη Wella Professionals προσφέρει καθαρό χρώμα για φυσική και νεανική εμφάνιση, με μαλλιά που ακτινοβολούν υπέροχα. Προσφέρει 100% κάλυψη των λευκών, με τα υψηλότερα αποτελέσματα μόνιμης βαφής, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην υγεία και την ποιότητα των μαλλιών.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης (This Is Not Another Agency*)

Κείμενο: Τατιάνα Οικονομίδου

Tags: