Βίος & Πολίτη: Αργά για φαγητό

Τετάρτη, 10/01/2018

 

Η Χριστίνα Πολίτη αναζητά με την παρέα της μέρη στην Αθήνα όπου μπορείς να φας καλά ακόμα και μετά από μια βραδινή παράσταση.

Όσο περνάει ο καιρός, διαβάζω όλο και πιο πολλούς ειδήμονες που γράφουν για μαγειρική, εστιατόρια κλπ. Food bloggers με το κιλό. Το πιο αστείο hashtag είναι #influencer. Τίποτα απ’ αυτά που διαβάζω δεν με διαφωτίζει για το πού να πάω να φάω. Έχω δύο θέματα: Ένα, ότι αντιπαθώ τις δηθενιές, τα μενού με τα σύγκλινα, τα καραμελωμένα και το ξύδι μπαλσάμικο γενικώς. Το κριθαρότο επίσης. Δεύτερον, λόγω δουλειάς τρώμε αργά. Με μια παρέα ξενύχτηδες ψάχνουμε τα καλύτερα πιάτα στα πιο νορμάλ εστιατόρια του κέντρου.

Sushi

 

Λίγα είναι τα αξιόλογα που σερβίρουν μέχρι αργά, οπότε για όσους ψάχνετε να πάτε για φαγητό μετά το θέατρο, θα αναφέρω από την εμπειρία μου μερικά για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Κατ’ αρχάς, το Zonars άλλαξε τροπάριο και σερβίρει τα πάντα μέχρι αργά. Αν θέλετε και μουσική, έχει. Κλαμπάρει πιο πολύ, γιατί οι αδελφοί Πανά γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους. Αγαπώ μία σαλάτα πράσινη με ντοματίνια και σάλτσα μουστάρδα, και το λαυράκι. Επίσης, τα sushi rolls του είναι εξαιρετικά. Το γλυκό που με βάζει σε πειρασμό είναι ένα με μαρέγκα και κρέμα με εμφάνιση χοντρού κοτλέ.

 

Kotle

 

Στο κλασικό Tops, στην πλατεία Κολωνακίου, να φάτε σνίτσελ. Στο City Bistro, ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα. Στο Αθηναϊκό στη Μητροπόλεως, ακαταμάχητη ψαρόσουπα. Ανταγωνιστική ψαρόσουπα και φανταστική ελληνική κουζίνα έχει ο Βασίλαινας, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο για την καλύτερη ταραμοσαλάτα του πλανήτη.

 

PsarosoupaVasilainas

 

Στην Κουκουβάγια θα λαλήσετε με τα καρπάτσιο και τα ψάρια, και στο φινάλε με την ταρτ τατέν και ένα γλυκό με καϊμάκι και τριαντάφυλλο. Τα πάντα ακαταμάχητα!

 

Koukouvagia

 

Στο Αγορά, θα κάτσετε μέχρι αργά με την ησυχία σας. Πάρτε την τυρόπιτα κανταΐφι και, αν έχει σούπα, τιμήστε την οπωσδήποτε.

 

Kataifi

 

Στο Βy the Glass θα παραγγείλετε αρκετές φορές τα μπιφτεκάκια και θα απολαύσετε ωραιότατα κρασιά.

 

ByTheGlass

 

Υ.Γ. Και το θάψιμο της ημέρας: Ένα θέμα που έχουν γενικά τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια και δεν λένε να το καταλάβουν είναι ο κακός φωτισμός. Προβολείς που σου ρίχνουν δεσμίδες από πάνω για να μοιάζεις κατάκοπο τέρας, κρύα φώτα – ότι να’ναι. Γενικά, καταθλιπτική αισθητική, με λίγες εξαιρέσεις και συνήθως κακή μουσική από πρόχειρα ηχεία – αν βάζουν και τύπου ρετρό τζαζ καραμούζες, άσ’ τα να πάνε…

Συνέντευξη: Χριστίνα Πολίτη

Tags: