3 εντυπωσιακά coffee table books

Πέμπτη, 11/01/2018

 

Η ιστορία ενός πρακτορείου μοντέλων, η φαντασία ενός εικονογράφου και η τολμηρή ματιά ενός σκηνοθέτη γοητεύουν σε βιβλία μεγάλων διαστάσεων.

Η μόδα στα πόδια της

To 1967 η Wilhelmina Cooper, διάσημο μοντέλο, εγκαταλείπει το πρακτορείο Ford και ανοίγει δικό της. Σε λίγα χρόνια γίνεται μύθος αναδεικνύοντας από τη Lauren Hatton μέχρι την Gia Carangi. Φέτος οι εκδόσεις Rizzoli αποτίνουν φόρο τιμής στη γυναίκα που όρισε την ομορφιά, με τον τόμο Wilhelmina: Defining Beauty. «Πάρε μια βαθιά ανάσα, darling», συνήθιζε να λέει. «Ετοιμάσου για την ευκαιρία της ζωής σου».

 

checklist_09

Patti Hansen, 1979. © Mike Reinhardt.

 

checklist_11

Francisco Lachowski, 2016.© Leonardo Corredor.

 

checklist_10 

 

Φωτεινός κόσμος

«Μην προσπαθείς να τους ευχαριστείς όλους και μην καταπιέζεις την τρέλα σου». Oι κανόνες του Donald Robertson μοιάζουν με mantra. Είναι ο άνθρωπος που επηρεάζει τη μόδα με τα σκίτσα που ξεκίνησε να ανεβάζει στο Instagram, όπου μετρά σχεδόν 200 χιλιάδες followers. Το αυθεντικό υλικό βρισκόταν ως επί το πλείστον σε ιδιωτικές συλλογές μέχρι που οι εκδόσεις Αssouline αποφάσισαν να το συγκεντρώσουν σε μία έκδοση με τίτλο το μικρό του όνομα: Donald: The Book.

 

checklist_Donald_08

Eric Firestone Gallery invitation artwork © courtesy of Eric Firestone Gallery.

 

Donald-Robertson

© Donald Robertson.


Donald---3D-Cover-2

 

 

Καλειδοσκοπικά όνειρα

Πάνω από εκατό φωτογραφίες γυναικείων γυμνών, τραβηγμένων από τον David Lynch, συνθέτουν το βιβλίο Nudes. Εικόνες που κινούνται μεταξύ ερωτισμού και αφαιρετικότητας αποκαλύπτουν τον ενθουσιασμό του για την ποικιλία του γυμνού σώματος. Το λεύκωμα θα κυκλοφορήσει από το Fondation Cartier pour l’art contemporain.

 

LYNCH-116

© David Lynch.


LYNCH-105

© David Lynch.


 

LynchCover