Γιατί όλοι μιλούν για τη συνεργασία του Ignasi Monreal με την Gucci;

Τετάρτη, 10/01/2018

 

Ένας νεαρός εικονογράφος δημιουργεί για τον Ιταλικό οίκο ονειρικές εικόνες.

Είναι μόλις 23 χρόνων και, παρόλο που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του, έχει ένα βιογραφικό που θα ζήλευε οποιοσδήποτε graphic designer. Γεννημένος στη Βαρκελώνη αλλά μόνιμος κάτοικος πλέον Λονδίνου, ο Ισπανός Ιgnasi Monreal δεν είναι τυχαία περίπτωση. Ούτε και τα πρόζεκτ που αναλαμβάνει. «Η δημιουργία είναι μια ποιητική πράξη», δηλώνει και σχεδιάζει αντλώντας έμπνευση από τις σουρεαλιστικές εικόνες του Νταλί.

 

gucci08

 

Κομίστας στην εφηβεία, είχε μια πρόταση για εικονογράφηση ενός editorial μόδας από την ισπανική έκδοση του περιοδικού V Iσπανίας, που του άνοιξε πολλές πόρτες. Πέρσι, ανέλαβε τις καμπάνιες για Bally, Dior, Louboutin και J.W. Anderson, σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στο Harper’s Bazaar και τη Vogue Ισπανίας, ενώ φέτος ο Alessandro Michele, ο ευφυής καλλιτεχνικός δημιουργός της Gucci (που εισήγαγε την τέχνη του δρόμου στην υψηλή ραπτική με τις συνεργασίες του με τον Trevor Andrew aka Gucci Ghost και την Coco Capitán), τον κάλεσε πάλι για να δημιουργήσει μια σειρά από μοτίβα καθώς και σκίτσα για την καμπάνια της συλλογής άνοιξη/καλοκαίρι ’18.

 

gucci05

 

Έτσι γεννήθηκε ένα πολύχρωμο σύμπαν ποπ κουλτούρας, που επιβεβαιώνει το ιδιοσυγκρασιακό ταλέντο του. Ένα ουτοπικό παραμύθι με γοργόνες που βγάζουν σέλφι, μοντέρνες Σταχτοπούτες, ψάρεμα στα σύννεφα, χερουβείμ που παραδίδουν μηνύματα, δανδήδες που ξαποσταίνουν κρατώντας μια τσάντα πάνω στην οποία απεικονίζεται το εξώφυλλο δίσκου του Έλτον Τζον.

 

gucci02

 

Όλα μπλέκονται σε ένα ονειρικό σκηνικό που αναδεικνύει όχι μόνο τη δική του τέχνη αλλά και τη μόδα του Michele, που μετράει χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους πιστούς ανά τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι η μόνη ζωογόνος δύναμη της μόδας ήταν και θα είναι πάντα το προσωπικό όραμα.

 

gucci01

 

Οι επιρροές του, πολλές: τα κόμικς, τα μάνγκα, ο Ντίσνεϊ, οι αναγεννησιακοί, τα γκράφιτι, ο ντανταϊσμός, ο σουρεαλισμός, ο μαγικός κόσμος του Ιnstagram –που αποτελεί μόνιμη έμπνευση του, όπως δηλώνει– και η εποχή στην οποία ζει ένας 23χρονος όπως ο Ignasi. «Ό,τι πιο μοντέρνο είδαμε για αυτή την άνοιξη μέχρι τώρα», απεφάνθη ο διεθνής τύπος για τη δουλειά του και είναι βέβαιο ότι θα ακούμε συχνά το όνομά του. 

 

gucci03

 

gucci06

 

gucci07

 

All images: Artwork by Ignasi Monreal

Κείμενο: Τατιάνα Οικονομίδου

Tags: