Η Jennifer Lawrence σε ρόλο εκρηκτικής μπαλαρίνας-δολοφόνου

Δευτέρα, 15/01/2018

 

Η 27χρονη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Francis Lawrence, «Red Sparrow», και μαγνητίζει «θανάσιμα» τα βλέμματα. 

Το «Red Sparrow» (Κόκκινο Σπουργίτι) διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός κατασκοπευτικού θρίλερ –τραγικό παρελθόν, αποπλάνηση, δολοφονίες– ωστόσο, είναι πολλά παραπάνω. Εδώ, οι σαγηνευτικοί Ρώσοι κατάσκοποι βλέπουν BDSM πορνογραφικές ταινίες για εκπαίδευση, διαθέτουν ανεξήγητα καλή βρετανική προφορά και θυμίζουν χορευτές βγαλμένους από ταινία του Aronofsky. 

 

red-sparrow-trailer-03

 

Κεντρική ηρωίδα είναι η Dominika Egorova, μία νεαρή επαγγελματίας χορεύτρια, η οποία ύστερα από ένα ατύχημα καθίσταται ανίκανη να επιστρέψει στη σκηνή, αλλά και να συντηρήσει την άρρωστη μητέρα της. Θέλοντας να τη σώσει, αποφασίζει να εισχωρήσει σε μία μυστική υπηρεσία πληροφοριών με το όνομα «Sparrow School». Η οργάνωση εκπαιδεύει ιδιαίτερα όμορφους και ευφυείς ανθρώπους για να γίνουν εκτελεστές, και η Domenika αποδεικνύεται το πιο χαρισματικό «σπουργίτι». Χαρακτηριστική σκηνή: η ηρωίδα με ένα κατακόκκινο φόρεμα αποπλανεί έναν άντρα που χαρακτηρίζεται ως εχθρός του κράτους. Λίγο αργότερα μία ομάδα τον δολοφονεί εν ψυχρώ.

 

lawrence_red_Sparrow-01

 

Τα πράγματα ανατρέπονται όταν γνωρίζει έναν πράκτορα της CIA (Joel Edgerton). Εκείνος προσπαθεί να την πείσει να εγκαταλείψει την οργάνωση και την προειδοποιεί πως είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί. Πριν αποφασίσει αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα ή θα χαράξει τη δική της πορεία, έρχεται αντιμέτωπη με μία θανάσιμη πρόκληση. Η συνέχεια στη σκοτεινή αίθουσα.

 

lawrence_red_Sparrow-02

 

Το έργο είναι μία διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Jason Matthews, ωστόσο πολλοί σινεφίλ παρομοιάζουν την Dominika με τη Μαύρη Χήρα (Natasha Romanova), όπως ενσαρκώνεται από τη Scarlett Johansson στην ταινία «Avengers: Age of Ultron».

 

Στo cast του «Red Sparrow» συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling και Mary-Louise Parker.

 

Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαρτίου, από την Odeon.

 

Κείμενο: Αριλένα Δημητρίου

Tags: