Πόσες μέρες την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε;

Παρασκευή, 12/01/2018

 

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουμε γυμναστήριο για να δούμε αποτέλεσμα

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των μεγάλων προσωπικών αλλαγών. Νέες δίαιτες, νέοι μέθοδοι γυμναστικής και superfoods που θα αναβαθμίσουν τη διατροφή μας. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική αλλά δεν έχετε χρόνο ή αγωνιάτε για το πόσο πρέπει να επενδύσετε σε ένα πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο για να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρέπει να εμπιστευθείτε τους ειδικούς!

 

Σύμφωνα με τον personal trainer, Doug Jordan, τρεις φορές την εβδομάδα είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να γυμναστεί για να έχει αποτέλεσμα, ενώ «για πιο έμπειρους απαιτούνται 5 μέρες την εβδομάδα» όπως είπε στο Business Insider. Φυσικά, η συχνότητα αλλά και η ένταση του προγράμματος που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από τη φυσική σας κατάσταση αλλά και τους στόχους σας.

 

Το κλειδί είναι να είστε επίμονοι και να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα στο γυμναστήριο. Οι ιδανικές ασκήσεις τόσο για τους αρχάριους όσο και για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, είναι ο συνδυασμός του Interval training (ασκήσεις με εναλλαγές στην ένταση) και των ασκήσεων αεροβικής με βάρη.

 

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προτείνει 150 λεπτά μέτριας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης, είτε επιλέξετε να τις εξαντλήσετε σε μια, δύο ή τρεις μέρες την εβδομάδα. Όμως, αν θέλετε να δείτε αποτέλεσμα τότε καλό είναι να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε στο γυμναστήριο κι όχι μία ή δύο φορές την εβδομάδα.