Με αυτό το πρωινό θα χάσετε το λίπος της κοιλιάς

Τρίτη, 16/01/2018

 

Τι πρέπει να πρσθέσετε στο πρωινό σας για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όχι μόνο γιατί μπορεί να θέσει τις σωστές βάσεις για μια σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως γιατί μπορεί να «ξυπνήσει» τον μεταβολισμό μας. Για να αρχίσουμε, λοιπόν, να καίμε λίπος πριν καλά-καλά φύγουμε από το σπίτι για τη δουλειά, καλό είναι να ετοιμάσουμε ένα πρωινό που θα περιλαμβάνει 25 γραμμάρια πρωτείνης.

 

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό κυβερνητικό οργανισμό CSIRO που δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με την σημασία της πρωτείνης στον μεταβολισμό και την απώλεια κιλών, τα 25 γραμμάρια πρωτείνης είναι απαραίτητα σε κάθε γεύμα προκειμένου να ελέγξουμε την όρεξή μας αλλά και να βοηθήσουμε τον μεταβολισμό.

 

Αν καταναλώνετε πρωτείνη σε μεγάλη ποσότητα στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας καλό είναι να «φυλάξετε» κάποιες τροφές για το πρωινό. Καλές επιλογές είναι τα αυγά αλλά και το άπαχο κρέας, αλλά και τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια. Με αυτό το πρωινό θα καταφέρετε να μην «τσιμπολογάτε» κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και να έχετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Επιλέξτε ψωμί από αλεύρι φακής, ομελέτα με γαλοπούλα, χυλό βρώμης με γάλα και μπανάνα ή pancakes με ξηρούς καρπούς. Οι επιλογές είναι πολλές και νόστιμες!