Δημιουργίες Zeus & Δione σε μια έκθεση που πρέπει να δείτε

Παρασκευή, 26/01/2018

 

Το ελληνικό brand που παντρεύει παράδοση και καινοτομία φιλοξενείται για λίγες μέρες στον νέο εκθεσιακό χώρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος

«Ένας μοντέρνος κόσμος εμπνευσμένος από την παράδοση» είναι ο τίτλος που ένωσε την ιστορία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με την φιλοσοφία της Zeus+Δione. Στις 25 Ιανουαρίου, ο νέος πολιτιστικός χώρος του ΠΛΙ (ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι) άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί τις ξεχωριστές δημιουργίες του ελληνικού brand, που εμπνεύστηκαν οι Δήμητρα Κολοτούρα και Mareva Grabowski.

 

IMG_3615

 

Παντρεύοντας τπαλιές τεχνικές με σύγχρονες, η Zeus+Δione αξιοποιεί στοιχεία από την ελληνική ταυτότητα και παράδοση και επιχειρεί να τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Η σχεδιάστρια του brand, Λυδία Βουσβούνη, δημιουργεί ρούχα από εκλεκτό μετάξι Σουφλίου, με χειροποίητα μοτίβα από παραδοσιακά υφαντά της Κρήτης, με τον μοναδικό τρόπο που χαρακτηρίζει τα κομμάτια του brand. Οι μινιμαλιστικές δομές, η γεωμετρία και η ακρίβεια συνδυάζονται με αναφορές σε παραδοσιακές φορεσιές και εμπλουτίζονται με δωρικά στοιχεία και καθαρές γραμμές των αυθεντικών Made in Greece ενδυμάτων.

 

IMG_3616

 

Η έκθεση στον χώρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος παρουσιάζει μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή του δίπλα σε ρούχα από συλλογές Zeus+Δione, για όσους θέλουν να περιηγηθούν σε ένα κόσμο άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική κληρονομιά. Τα αρχεία του ΠΛΙ, άλλωστε, έχουν αποτελέσει πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τη φίρμα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιανουαρίου σε έναν χώρο που μυρίζει Ελλάδα. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 11:00 έως τις 17:00.

 

27398117_741676872689853_1347815395_o

Κείμενο: Βάλια Μανιδάκη

Tags: