Η Uma Thurman καταγγέλλει τον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση

Δευτέρα, 05/02/2018

 

Η αποκάλυψη της ηθοποιού για τον Weinstein και τον Tarantino

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Hollywood, η Uma Thurman είχε δηλώσει ότι θα κάνει αποκαλύψεις (όταν καταλαγιάσει ο θυμός της) και πριν λίγες μέρες μίλησε στους New York Times για την επίθεση που είχε δεχθεί από τον Harvey Weinstein.

 

«Ο Quentin (Tarantino) είχε τον Harvey (Weinstein) ως παραγωγό του Kill Bill, μια ταινία που συμβολίζει τον γυναικείο δυναμισμό. Κι όλα αυτά τα αρνιά πήγαιναν προς το σφαγείο γιατί ήταν πεπεισμένα ότι κανείς σε αυτή τη θέση δεν θα έκανε κάτι παράνομο σε σένα, αλλά το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός κατηγορώντας τον Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση.

 

«Με έσπρωξε προς τα κάτω. Προσπάθησε να πέσει πάνω μου. Προσπάθησε να βγάλει τη ρόμπα του. Έκανε πολλά πράγματα που δεν ήταν ευχάριστα» αποκάλυψε περιγράφοντας τη συνάντησή της με τον παραγωγο στο ξενοδοχείο Savoy.  Η Thurman δεν κατηγόρησε μόνο τον Weinstein αλλά και τους εκπροσώπους της, την εταιρεία Creative Artists, αλλά και τον Quentin Tarantino που δεν κατάφερε να την προστατεύσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Kill Bill. Σύμφωνα με την Thurman, o Tarantino επέμενε ότι πρέπει να οδηγήσει η ίδια ένα αυτοκίνητο για τα γυρίσματα της ταινίας στο Μεξικό, λέγοντάς της ότι είναι ασφαλές. Παρά την αρχική της αντίθεση, τελικά δέχθηκε να μην χρησιμοποιηθεί επαγγελματίας οδηγός με αποτέλεσμα να τρακάρει πάνω σε ένα δέντρο. 

 

Μετά το περιστατικό η ηθοποιός επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να αντιμετωπίσει τον Weinstein και σύμφωνα με τη συνέντευξή της στους Times, του είπε: «Εάν κάνεις σε άλλους ό,τι έκανες σε μένα θα καταστρέψεις την καριέρα σου, την φήμη σου και την οικογένειά σου. Στο υπόσχομαι».

 

Εκπρόσωπος του Weinstein δήλωσε ότι ο παραγωγός θεωρεί την Thurman «εκπληκτική ηθοποιό» με την οποία είχαν μια «διασκεδαστική και με φλερτ εργασιακή σχέση». Μάλιστα, σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της ηθοποιού μετά τη συνέντευξή της στους New York Times.