Τα πιο στυλάτα T-shirts σε μια έκθεση

Δευτέρα, 05/02/2018

 

Τα T-shirts που πρωταγωνιστούν στα πιο statement looks στην ιστορία της μόδας

Τα T-Shirts είναι το πιο δημοφιλές, το πιο πολυχρηστικό και το πιο «δημοκρατικό» fashion item στην ιστορία της μόδας. Ταιριάζει με όλα, το φορούν όλοι και έχει ταυτιστεί με κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές που επηρέασαν την (δυτική) pop κουλτούρα. Από τους rock stars που το φόρεσαν για να κάνουν statement εμφανίσεις με εντυπωσιακά logos και το punk κίνημα που το χρησιμοποίησε για να «φωνάξει» τα συνθήματά του, μέχρι τα φεμινιστικά μηνύματα στα t-shirts του Christian Dior στην ανοιξιάτικη συλλογή του 2017, τα t-shirts έγιναν το πιο statement fashion item της μόδας.

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ξεκινάει στις 9 Φεβρουαρίου στο Fashion and Textile μουσείο του νότιου Λονδίνου με τα πιο εμβληματικά t-shirts στην ιστορία της μόδας. Η προσωπική συλλογή με t-shirts της Vivienne Westwood από τη εποχή του «Let it Rock, Sex and Seditionaries» μέχρι την καμπάνια της για Κλιματική Αλλαγή (Climate Revolution) αλλά και η ιστορία, ο σχεδιασμός και η παραγωγή του t-shirt θα πρωταγωνιστούν στην έκθεση που θέλει να τιμήσει την ιστορία και την επιρροή του t-shirt στην κοινωνία.

 

Η έκθεση «T-shirt: Cult, Culture, Subversion» τονίζει την δύναμη που έχει ένα T-shirt να συνομιλεί με αυτόν που το φοράει και τον κόσμο, όπως λέει και ο curator της έκθεσης Dennis Nothdruft στην Guardian, και περιλαμβάνει 200 αντικείμενα και 12 θεματικές ανάμεσα στις οποίες είναι η πώληση, η διαφήμιση, η οικολογία. Εκτός από τα t-shirts της Westwood και του Dior θα περιλαμβάνονται κομμάτια όπως τα t-shirts του Henry Holland με το μήνυμα  “Single Use Plastic Is Never Fantastic” αλλά και το μπλουζάκι της Katharine Hamnett με μήνυμα «Choose Life» που φόρεσε ο George Michael στο βίντεο κλιπ του «Wake Me Up Before You Go Go».