Σε τροχιά γύρω από τη Γη ένα αυτοκίνητο!

Πέμπτη, 08/02/2018

 

Στο διάστημα ακούγεται το «Life on Mars» του David Bowie από τα ηχεία ενός αυτοκινήτου

Δεν είναι Photoshop ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας τηλεοπτικής φάρσας. Αυτή τη στιγμή ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και από τα ηχεία του ακούγεται το -τι άλλο- «Life on Mars» του David Bowie.

 

Ο Elon Musk, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας της SpaceX και της Tesla Motors, έβαλε μια κούκλα ντυμένη με στολή αστροναύτη (που έχει ονομαστεί Starman) σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένα σημείωμα «Φτιαγμένο στην Γη από ανθρώπους» και «Don’t Panic», άνοιξε το Mp3 player και εκτόξευσε το κόκκινο ηλεκτρικό Tesla Roadster αξίας 100.000 δολαρίων στο διάστημα!

 

Ο δισεκατομμυριούχος που θέλησε να αποδείξει με αυτό τον τρόπο την λειτουργικότητα του πυραύλου της εταιρείας του, έγραψε στο Twitter του με ενθουσιασμό «Φαίνεται πως ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη», κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση  (και πιο ακριβή) που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς.

 

Το αυτοκίνητο θα ακολουθήσει μια πορεία προς τον Άρη και τη ζώνη των αστεροειδών, ενώ πριν λίγη ώρα άλλαξε πορεία και φαίνεται ότι προχωρά πέρα από τον Άρη, ανάμεσα στον Δία και τη ζώνη των αστεροειδών, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια σύγκρουση αν δεν υπάρξει σταδιακή αποσύνθεση του αυτοκινήτου.