Η βιτρίνα του Harrods όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Παρασκευή, 09/02/2018

 

Το Harrods από σήμερα είναι πιο cool από ποτέ! 

Οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες της πόλης που έκαναν μια βόλτα σήμερα το πρωί για να «χαζέψουν» τις βιτρίνες του πολυκαταστήματος Harrods βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη. Οι άλλοτε εντυπωσιακές βιτρίνες με πολυτελή προιόντα αντικαταστήθηκαν από μια στοίβα παλιών ρούχων, μια παρουσίαση με πολιτικό μήνυμα που ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του καταστήματος με το γαλλικό luxury brand Vetements.

 

Τα αποκαλυπτήρια των 4 βιτρίνων του Vetements στο Harrods έγιναν την Πέμπτη το βράδυ με σκοπό να ενημερωθεί το κοινό για την υπερβολική παραγωγή προιόντων που πλήττει την μόδα και όχι μόνο. Το brand συγκέντρωσε τα παλιά ρούχα από 4.000 εργαζόμενους στο πολυκατάστημα και τα παρουσίασε στις βιτρίνες ενώ στις 2 Μαρτίου θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε βρετανικά ιδρύματα.

 

Σύμφωνα με τον CEO του Vetements, Guram Gvasalia,  η ανάγκη για ένα ουσιαστικό διάλογο για την υπερπαραγωγή που καταστρέφει το περιβάλλον είναι μεγάλη, δεδομένου ότι «μετά τα πετρέλαια, η μόδα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία που καταστρέφει το περιβάλλον. Πάνω από το 30% των προιόντων που κατασκευάζουν τα fashion brands δεν πωλούνται ποτέ και καταλήγουν στις χωματερές». 

 

 

A post shared by Harrods (@harrods) onFeb 8, 2018 at 9:04am PST

 

A post shared by @ladynotabird onFeb 8, 2018 at 10:22am PST