Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία της Anna Boyiazis στο World Press Photo

Παρασκευή, 16/02/2018

 

Βρίσκοντας την ελευθερία στο νερό: Τα μαθήματα κολύμβησης γυναικών στη Ζανζιβάρη

Η αμερικανίδα φωτογράφος, ελληνικής καταγωγής, Anna Boyiazis, συμμετέχει στον φετινό διεθνούς κύρους διαγωνισμό φωτοειδησεογραφίας World Press Photo στην κατηγορία “People” με μια εκπληκτική φωτογραφία με θέμα τα μαθήματα κολύμβησης γυναικών στη Ζανζιβάρη.

 

Παραδοσιακά οι γυναίκες στη Ζανζιβάρη αποθαρρύνονται από τα μαθήματα κολύμβησης για να μην έρθουν σε αντίθεση με τις πολιτισμικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, όμως πλέον οι γυναίκες και τα κορίτσια μπαίνουν στο νερό με μαγιό που καλύπτουν όλο το σώμα για να μάθουν κολύμπι.

 

«Βρίσκοντας την ελευθερία στο νερό» είναι ο τίτλος της φωτογραφίας που απεικονίζει τις γυναίκες μέσα στη θάλασσα να κρατούν μπετόνια νερού- αντί για σωσίβια- ενώ μαθαίνουν πως να επιπλέουν στο νερό.

 

Ο φωτογραφικός φακός της Anna Boyiazis απαθανάτισε μια καθημερινή στιγμή από τα μαθήματα κολύμβησης στη Ζανζιβάρης που όμως δημιουργεί δυνατά συναισθήματα ειδικά στο δυτικό κοινό. Η φωτογράφος που ζει και μεγάλωσε στην California από Κυκλαδίτες γονείς ταξιδεύει συχνά στην Ανατολική Αφρική αφού τα θέματα που την απασχολούν δημιουργικά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημόσια υγεία και τα γυναικεία δικαιώματα.

 

Η φωτογραφία της Boyiazis έχει τιμηθεί στα βραβεία UNICEF Photo Of The Year 2017 ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού World Press Photo θα ανακοινωθούν στις 12 Απριλίου 2018. 

 

 zb3fwhua49w0zuagdwto

 

yygsx20ntvvrh4uybqiq

tsjjrdgur7rnze78gxc7

mtfs4yy25kk9xjhoijar

izup3ngxp0d87xoricvv

wwzdi73h1pplg6mj8cnf1111

 

Photos: Anna Boyiazis, World Press Photo