O Presley Gerber είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας Omega

Τετάρτη, 07/03/2018

 

Aκολουθεί τα βήματα της μαμάς του Cindy Crawford κι επιλέγει το OMEGA Railmaster, ένα ρολόι με πλούσια ιστορία

 Ο Presley Gerber έγινε επίσημα μέλος της οικογένειας της OMEGA τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά η σχέση του με τη  μάρκα είναι πολύ πιο μακροχρόνια. Ως γιός της Cindy Crawford, της μακροβιότερης Πρέσβειρας της OMEGA, ο Presley μεγάλωσε έχοντας προσωπική άποψη για τα ρολόγια, τις εκδηλώσεις και τις συνεργασίες που κάνουν την OMEGA τόσο ξεχωριστή. Σήμερα, που χαράζει τη δική του πορεία στον κόσμο της μόδας και της φωτογραφίας, ο Presley συνδέει με περηφάνια το όνομα και το πρόσωπό του, με τα προϊόντα της Μάρκας. Και για το 2018, έχει κάνει την επιλογή του: το OMEGA Railmaster – ένα ρολόι που έχει πλούσια ιστορία όσον αφορά τις καινοτομίες που περιλαμβάνει, καθώς και όμορφη εμφάνιση.

 

 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή μόδας ή καριέρας που σου έχει δώσει η μητέρα σου;

Η καλύτερη συμβουλή καριέρας από τη μητέρα μου; Μην το κάνεις, εκτός αν το θέλεις, γιατί αν το κάνεις χωρίς να το θέλεις, το αποτέλεσμα δεν θα βγει πολύ καλό.

Μέχρι τώρα έχεις υπάρξει και τα δύο: και μοντέλο και φωτογράφος. Ποιο από τα δύο προτιμάς; Και πώς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βοηθούν να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου;

Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ περισσότερο ένα από τα δύο, νομίζω πως εξαρτάται. Αισθάνομαι ότι και τα δύο είναι εξίσου διασκεδαστικά για μένα. Και τα δύο σου προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες και μπορείς με αυτά να εξερευνήσεις το μυαλό σου κατά κάποιο τρόπο. Επομένως, και τα δύο είναι υπέροχα και δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο. Όσον αφορά το αν βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ναι, μπορείς να ανεβάζεις οτιδήποτε φωτογραφίζεις – ή μια δική σου φωτογραφία – και να την δημοσιεύσεις.

Με ποιόν τρόπο ένα ρολόι σε βοηθάει να εκφράσεις το προσωπικό σου στυλ; Πιστεύεις ότι ένα ρολόι είναι κάτι που ακόμη ενδιαφέρει τους νέους άντρες;

Πιστεύω απόλυτα ότι ένα ρολόι είναι κάτι που ακόμη ενδιαφέρει τους νέους άντρες. Πιστεύω, για τα αγόρια τουλάχιστον, ότι μπορεί να μη φοράνε πολλά κοσμήματα, αλλά τυπικά ένα ρολόι θα έχουν, όχι μόνο για να βλέπουν την ώρα προφανώς· εγώ προσωπικά έχω πάθος με τα ρολόγια αλλά ναι, σίγουρα πιστεύω ότι η νέα γενιά αρχίζει πάλι και ακολουθεί αυτή τη μόδα.

 

220.12.40.20.01.001_imgAmbiance1

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στα ρολόγια της OMEGA;

Τα ρολόγια της OMEGA είναι χωρίς καμία συζήτηση τα καλύτερα. Είναι, ας πούμε, μονόδρομος, δεν υπάρχει κάτι άλλο να διαλέξεις. Αυτό που εννοώ είναι πως τα αγαπώ.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης του στυλ σου; Οι νεαροί άντρες τείνουν να αναζητούν καινούργιες τάσεις, ή επηρεάζονται και από το παρελθόν, όπως είναι κλασσικές ταινίες, οι μουσικοί κ.τ.λ.;

Η έμπνευσή μου σχεδόν πάντα προέρχεται από τον μπαμπά μου, για αυτό και δεν μπορώ να μιλήσω ουσιαστικά εκ μέρους της ευρείας άποψης όλων των νέων αντρών, αλλά σίγουρα αν κάποιος θαυμάζει μουσικούς του παρελθόντος, παθιάζεται με κάποιον, ακολουθεί και το στυλ του.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που κάθε νέος άντρας πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα του;

Μια μπλούζα, μερικά παντελόνια κι ένα ζευγάρι παπούτσια. Εγώ φοράω απλώς ένα πουκάμισο και κάποιο τζιν κι ένα ρολόι OMEGA. Και είμαι έτοιμος.

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την πιο αγαπημένη σου στιγμή με την OMEGA;

Πρέπει να πω ότι μία από τις αγαπημένες μου στιγμές με την OMEGA ήταν όταν πήγαμε όλοι μαζί στο Χονγκ-Κονγκ – δηλαδή οι περισσότεροι από εμάς, η μαμά μου, η αδερφή μου κι εγώ, αλλά ήταν απίστευτο, καθώς ήταν και για εμένα η πρώτη φορά που πήγαινα και περάσαμε καταπληκτικά. Διασκεδάσαμε πραγματικά με όλους όσους ήταν μαζί μας, με όλη την ομάδα. Όλη η εμπειρία ήταν πολύ διασκεδαστική.

Πώς ήταν η εμπειρία της φωτογράφησης μέσα στο Black box;

Ναι, το black box είναι φανταστικό. Ποτέ δεν είχα φωτογραφήσει ξανά μέσα σε κάτι τέτοιο, είχε πάρα πολύ πλάκα. Ήταν ωραία επειδή έξω είχε σήμερα πάρα πολλή ζέστη, αλλά η φωτογράφηση πήγε σίγουρα καλά και είχε πολλή πλάκα να δουλεύουμε όλη η οικογένεια μαζί.

 

 

Η Επιστροφή της Συλλογής Railmaster


Το 1957, η Ελβετική Μάρκα Ωρολογοποιίας OMEGA κυκλοφόρησε το πρώτο στην ιστορία της, μοντέλο Railmaster. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, ο ρολόι αυτό κάνει τη θριαμβευτική του επιστροφή. Το νέο Railmaster ακολουθεί τα ίδια απλά και κομψά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αυτού του πρώτου μοντέλου – αλλά με νέες στυλιστικές πινελιές και με τον καλύτερο αυτόματο μηχανισμό. Μια επανακυκλοφορία που σηματοδοτεί τη στιγμή που περίμεναν με ενθουσιασμό συλλέκτες και θαυμαστές των ρολογιών.                

  

An advertisement from 1959         

Όπως υπονοεί και το όνομά του, το πρώτο OMEGA Railmaster είχε κατασκευαστεί για το προσωπικό των σιδηροδρόμων, καθώς και για οποιονδήποτε δούλευε κοντά σε ηλεκτρικά πεδία. Διαθέτοντας μία εσωτερική, προστατευτική κάσα, το ρολόι είχε την ικανότητα να αντιστέκεται σε μαγνητικά πεδία μέχρι 1.000 Gauss, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη ακρίβεια σε εκείνον που το φορούσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προστασία από τα μαγνητικά πεδία που προσέφεραν τα αντίστοιχα εξειδικευμένα ρολόγια εκείνης της εποχής έφτανε μόνο μέχρι τα 60 Gauss περίπου.              

Σήμερα, η OMEGA αποτελεί ακόμα ένα από τα κορυφαία ονόματα της Ωρολογοποιίας στις αντι-μαγνητικές καινοτομίες και το νέο OMEGA Railmaster είναι 15 φορές πιο ανθεκτικό από το πρώτο ρολόι που είχε δημιουργήσει, χάρη στον μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8806. Πιστοποιημένο σύμφωνα με τα υψηλότερα επίπεδα της Ωρολογοποιίας, από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS), και ικανό να αντιμετωπίσει μαγνητικά πεδία μέχρι 15.000 Gauss, αυτό το νέο μοντέλο Railmaster θυμίζει τις εξαιρετικές αντι-μαγνητικές ικανότητες του προκατόχου του.

Φυσικά, η αναβάθμιση δεν περιορίζεται μόνο στον μηχανισμό.

Το νέο γκρι, ματ καντράν, γοητεύει με την πρώτη ματιά και περιλαμβάνει ενδείξεις ώρας που εμπεριέχουν “vintage” φωτοβόλο υλικό Super-LumiNova. Στο καντράν επίσης υπάρχει ένας κυκλικός «σιδηρόδρομος» για τα λεπτά,  το σταυρωτό σύμβολο ακριβείας της OMEGA και μία ένδειξη με τη λέξη “Railmaster” σε μπεζ χρώμα, η οποία προσδίδει μια νότα κλασσικού στιλ. Τέλος, οι δείκτες των ωρών και των λεπτών σε σχήμα “baton”, συνοδεύονται από τον δημοφιλή δείκτη δευτερολέπτων σε σχήμα “lollipop”, που συνδέεται με τους σιδηροδρόμους.

 220.10.40.20.06.001_imgAmbiance2

Η συμμετρική, ματ κάσα, με διάμετρο 40 mm, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και το κυματοειδές στις άκρες του πίσω καπάκι της κάσας φέρει τον σχεδιασμό NAIAD LOCK (που αναμένεται να αποκτήσει πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας), χάρη στον οποίο διατηρείται η διατύπωση των λέξεων στη σωστή θέση. Το ρολόι είναι αδιάβροχο σε βάθος 15 bar (150m /500ft), ενώ το κλειστό καπάκι της κάσας φέρει χαραγμένο και το διάσημο έμβλημα του Ιππόκαμπου.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του ρολογιού Railmaster που διαθέτει πλήρως ενσωματωμένο μπρασελέ από ματ ανοξείδωτο ατσάλι και αυτού που διαθέτει  καφέ δερμάτινο λουρί NATO.

Διατίθεται επίσης μία δεύτερη εκδοχή του OMEGA Railmaster, που ακολουθεί τον ίδιο σχεδιασμό, με μόνη διαφορά ότι διαθέτει μαύρο καντράν.