Η νέα κολεξιόν της TOMS για την διάσωση της φάλαινας μας αρέσει πολύ

Τετάρτη, 14/03/2018

 

Η limited edition συλλογή στηρίζει τον οργανισμό Oceana

Για ακόμα μια φορά η TOMS συνεργάζεται με τον οργανισμό OCEANA έτσι ώστε να βοηθήσει στην εύρεση πόρων αλλά και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την διάσωση της φάλαινας και όλως των πλασμάτων του βυθού όπως δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες, μέσα από την συλλογή TOMS OCEANA A Whale Of A Collection!

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Οι καταστροφικές, μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές αποτελούν σοβαρή απειλή για τους πληθυσμούς φαλαινών σε όλο τον κόσμο. Η υπεραλίευση των ψαριών ελεύθερης αλιείας επηρεάζει τα αποθέματα της τροφής των φαλαινών ενώ τα πελαγικά απλάδια, δηλαδή τα δίχτυα που τοποθετούνται κατακόρυφα στη θάλασσα, παγιδεύουν και μπορεί να σκοτώσουν τις φάλαινες- μαζί με δελφίνια, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και πολλά ακόμα ψάρια σημαντικά για την διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. 

Η OCEANA Ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να επαναφέρει τα θαλάσσια ύδατα σε μια καλύτερη οικολογική κατάσταση και μεσα από τις παγκόσμιες καμπάνιες καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα βιωσιμότητας των φαλαινών όπως και όλου του θαλάσσιου πληθυσμού.

 

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

 Η limited edition συλλογή αποτελείται...κυρίως από φαλαινίτσες! Κυκλοφορεί για όλη την οικογένεια, γυναίκα, άνδρας και σε τρία παιδικά σχέδια. Στο κλασσικό μοντέλο εσπαντρίγιας αλλά και στην rope sole εκδοχή σε πολλές αποχρώσεις του μπλε. Θα την βρείτε στα δυο flagship stores Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σε κεντρικά σημεία πώλησης TOMS. Οι τιμές ξεκινούν από 50 έως 80 EUR.  Μέρος των εσόδων διατίθενται για την διάσωση της φάλαινας, του βυθού αλλά και την ενίσχυση του σημαντικού έργου της OCEANA.

 


TOMS -BlueWhalePatchTinyLuca-S3-1450x1015


TOMS KIDS-WashedCanvasEmbroideredWhaleTinyBimini-S1


TOMSwn-MultiWatercolorWhaleWomensAlpargataRope-S2-1450x1015


TOMS mn-BlueMigrationRouteMensAlpargata-S1
DOLPHIN MAN GREECE!

Με αφορμή την limited συλλογή TOMS X OCEANA, η TOMS ενώνει δυνάμεις με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ DOLPHIN MANΛευτέρη Χαρίτο, ο οποίος αναβιώνει την ζωή του παγκόσμιας φήμης δύτη, Jacques Mayol που αφιέρωσε την ζωή του στον βυθό και ενέπνευσε τόσο κόσμο να στραφεί προς την θάλασσα και όχι μόνο, αφού υπήρξε πρωτοπόρος στην σημασία της ανθρώπινης επαφής με την φύση.