Τέσσερις σημαντικοί σκηνοθέτες και Testimonees της Rolex που έχουν τιμηθεί στην καριέρα τους με Oscar

Παρασκευή, 13/04/2018

 

Η Rolex υποστηρίζει την Ακαδημία Κινηματογράφου, αναγνωρίζοντάς την ως τον κορυφαίο θεσμό της έβδομης τέχνης,
ο οποίος καταγράφει και διαφυλάττει την κινηματογραφική ιστορία, ενώ παράλληλα βραβεύει τις εξαιρετικές δημιουργίες

Το Greenroom στη φετινή απονομή των Oscar μετέφερε την αφρόκρεμα του σινεμά σε ένα σύγχρονο ελβετικό σαλέ, με ένα μεγάλο ρολόι Rolex να δεσπόζει σε έναν διαχωριστικό τοίχο. Η κορυφαία ελβετική ωρολογοποιία συνδέεται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του κινηματογράφου, μέσα από αμέτρητες θρυλικές ταινίες στις οποίες «πρωταγωνίστησαν» τα ρολόγια Rolex, και στηρίζει την Ακαδημία Κινηματογράφου ως Υπερήφανη Χορηγός των Oscar.

 

RlxGreenRoom_18ec-005

 

Φέτος, κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε ένα φιλμ που παρουσίασε τέσσερις σημαντικούς σκηνοθέτες και Testimonees της Rolex, οι οποίοι έχουν τιμηθεί στην καριέρα τους με Oscar: την Kathryn Bigelow, τον James Cameron, τον Alejandro G. Iñárritu και τον Martin Scorsese. Όλοι τους έχουν κατακτήσει την κορυφή στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οι ταινίες τους έχουν αντέξει την πιο δύσκολη δοκιμασία: τον χρόνο. Συνολικά, τα έργα τους έχουν τιμηθεί με 57 βραβεία Oscar!

 

Bigelow

 

KATHRYN BIGELOW

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτις –που είναι επίσης η ίδια συγγραφέας και παραγωγός πολλών ταινιών της– είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα που έχει βραβευτεί με Oscar Σκηνοθεσίας για την ταινία The Hurt Locker (2008). Με τον δυναμισμό της οπτικής της αφήγησης, την ένταση και την επιλογή των θεμάτων της πετυχαίνει κάθε φορά την αλλαγή, επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο του σύγχρονου κινηματογράφου.

 

Cameron

 

JAMES CAMERON

Ως σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός, είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες των τελευταίων τριών δεκαετιών. Το τρισδιάστατο Avatar (2009) είναι η ταινία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, ρεκόρ το οποίο κατείχε για 12 χρόνια ο επίσης δικός του Τιτανικός (1997). Ο Cameron φοράει Rolex για αρκετές δεκαετίες, ενώ ρολόγια Rolex εμφανίζονται σε πολλές σκηνές ταινιών του.

 

Inarritu

 

ALEJANDRO G. IΝΑRRITU

Νικητής του Oscar Σκηνοθεσίας για δύο συνεχόμενες χρονιές με το Birdman (2015) και το The Revenant (2016), είναι γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο διερευνά την ανθρώπινη κατάσταση με το χαρακτηριστικό του οπτικό στυλ. Η έννοια του χρόνου είναι κυρίαρχη σε όλες του τις ταινίες. Όπως λέει, «η ζωή μας είναι πολυδιάστατη, αλλά ο χρόνος είναι γραμμικός, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό».


Scorcese


MARTIN SCORSESE

Σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, με μια καριέρα 50 ετών και πολλές ταινίες στο ενεργητικό του –ορισμένες από τις οποίες θεωρούνται από τις καλύτερες όλων των εποχών– είναι παθιασμένος εραστής της κινηματογραφικής δημιουργίας. Ο μοναδικός συνδυασμός της τέχνης, του ταλέντου και της γενναιοδωρίας του εξακολουθεί να εμπνέει τους συναδέλφους του και το κοινό σε όλο τον κόσμο.

 

 

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας