Το πιο hot trend της άνοιξης και πώς θα φορεθεί

Παρασκευή, 30/03/2018

 

Δημιουργήστε στιλάτες εμφανίσεις συνδυάζοντας τα πιο ζωηρά χρώματα

 Άνοιξη σημαίνει αλλαγή, λουλούδια και... χρωματική πανδαισία! Το colour blocking, το οποίο ήταν και το κεντρικό θέμα της φωτογράφησης της Γυναίκας στο τεύχος Απριλίου, μας προσφέρει την αλλαγή και την χαρά που χρειαζόμαστε μέσα από τα ζωηρά χρώματα. Η συγκεκριμένη τάση χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό έντονων χρωμάτων αντίθετων μεταξύ τους ή τον συνδυασμό ενός χρώματος με τις διαφορετικές αποχρώσεις του.

 

To colour blocking πρωτοεμφανίστηκε το 1920 σε πίνακες της εποχής και συγκεκριμένα στη ζωγραφική του Piet Mondrian. Ο Ολλανδός ζωγράφος μοντέρνας τέχνης χρησιμοποίησε τα βασικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε σε συνδυασμό με οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Ο ίδιος υιοθέτησε τον όρο νεοπλαστικισμό για να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο είδος αφηρημένης τέχνης.  Το 1966 O Yves St. Laurent παρουσίασε μια ολόκληρη συλλογή εμπνευσμένη από τους πίνακες του Mondrian και έτσι το colour blocking μπήκε δυναμικά στο χώρο της μόδας. Τις δεκαετίες ‘60 και ‘70 έγινε μεγάλη τάση και αγαπήθηκε ευρέως.

 

Η μουσική έφερε πάλι στο προσκήνιο το colour blocking. Τώρα όμως τα neon χρώματα ήταν οι πρωταγωνιστές. Η disco και η hip hop μουσική ευνόησαν στα 80s-90s το neon colour blocking. Οίκοι όπως Tommy Hilfiger και Versace εκείνη την εποχή παρουσίασαν εντυπωσιακές συλλογές με κεντρικό θέμα το colour blocking.

 

Τις επόμενες δεκαετίες το colour blocking εμφανίζεται με λιγότερο έντονα χρώματα. Πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές είδαμε από Kenzo και Gucci το 2011. Ενώ το 2014 οι περισσότεροι οίκοι επιλέγουν το trend σαν κεντρικό θέμα των συλλογών τους. Με πρωταγωνιστές την Stella McCartney, Prada και Dior. H Sarah Jessica Parker, η Rihana και η Victoria Bekcham φόρεσαν με τον πιο επιτυχημένο τρόπο το trend, τολμώντας νέους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως το μοβ με το πορτοκαλί.

dior_wss14_076

Dior 2014

prada_wss14_060

Prada 2014 

 

Φέτος, το colour blocking είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends. Κατά την διάρκεια του Milan fashion week οι δρόμοι του Μιλάνου  είχαν γεμίσει με χρώμα από looks οπού εφάρμοσαν το colour blocking με τον πιο ευρηματικό τρόπο. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε outfits με neon χρώματα αλλά και με πιο απαλά. Επίσης, διακρίνεται μια ελευθερία ως προς τους κανόνες του trend, αν και η ασυνήθιστη χρήση διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών κρύβει κι έναν κίνδυνο υπερβολής. Ανακαλύψτε, λοιπόν, μερικές χρήσιμες συμβουλές για ένα επιτυχημένο colour blocking outfit:

 

 street_milano_feb2018_104

Street style Μιλάνο

street_milano_feb2018_189Υπάρχουν δύο ειδών colour blocking: 1.Ο συνδυασμός των  αντίθετων χρωμάτων από την ρόδα των βασικών χρωμάτων και 2. Ο συνδυασμός διπλανών χρωμάτων από τον τροχό. Ειδικά o δεύτερος συνδυασμός είναι πολύ δημοφιλής κατά την φετινή σεζόν. Ένα σύνηθες λάθος αφού έχετε πετύχει ένα ωραίο colour blocking συνδυασμό με έντονα χρώματα είναι να τα συνδυάσετε με γήινες αποχρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, βλέποντας την ρόδα χρωμάτων μια καφέ ή μπεζ τσάντα θα κατέστρεφε όλο το outfit.

 

Ασφαλείς συνδυασμοί αποτελούν:

  • Ροζ με κόκκινο. Ίσως ο πιο fashionable συνδυασμός φέτος.
  • Μοβ με πορτοκαλί. Πολύ πιο τολμηρός συνδυασμός.
  • Fluo μπλε με έντονο κόκκινο. Πολύ ευχάριστος και παιχνιδιάρικος συνδυασμός.

 

Τελευταίο look που παρατηρήθηκε και σε catwalks αλλά και σε πολλές street style εμφανίσεις είναι ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος. Οι διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου πρωταγωνίστησαν. Την Άνοιξη το ροζ και το κίτρινο θα κλέψουν την παράσταση.

 

Επιπλέον, θα ήταν καλό να αποφευχθούν τα έντονα κοσμήματα, ειδικά τα χρυσά και τα  ασημένια. Καλή επιλογή θα ήταν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από plexiglass σε ένα neon χρώμα.

 

Ένα πλεονέκτημα που προσφέρει το trend,  εάν φορεθεί σωστά,  είναι  να αναδείξει την σιλουέτα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί εάν τα έντονα χρώματα συνδυαστούν με μαύρο.

 

Μια τελευταία συμβουλή: Βάλτε χρώμα στην ζωή σας, εξάλλου το απαιτεί η άνοιξη! Τολμήστε κάτι διαφορετικό και να είστε σίγουρες ότι θα αρέσει και σε εσάς και στους γύρω σας.  

 

 

Φωτογραφία: DKNY 2013

 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Από την Άννα Αντωνιάδου

Tags: