Έβαλα ελαιόλαδο στα μαλλιά μου το βράδυ κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα το πρωί!

Κυριακή, 15/04/2018

 

Οι ευεργετικές δράσεις του ελαιόλαδου είναι γνωστές τόσο στη διατροφή όσο και στο δέρμα και τα μαλλιά μας

Το ελαιόλαδο ή «ρευστός χρυσός» όπως πολύ επιτυχημένα το έχουν αποκαλέσει, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες τόσο όταν το λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας όσο και όταν το βάζουμε στο δέρμα ή τα μαλλιά μας. Το λάδι έχει τη δυνατότητα να βοηθά τα μαλλιά να αποκτήσουν λάμψη, ζωντάνια, ελαστικότητα και φυσικά ενυδάτωση.
 
 
Μου είχαν προτείνει πολλές φορές το ελαιόλαδο ως θεραπεία στα ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά μου, και ενώ πάντα ήξερα πως είναι κάτι το οποίο θα τα βοηθήσει, όμως ο περιορισμένος χρόνος μου συνέβαλε στο να το ξεχνάω στην καθημερινότητα μου και να το θυμάμαι κάθε φορά που παρατηρώ τα θαμπά μαλλιά μου.
 
 
Έτσι λοιπόν για καλή μου τύχη το παρατήρησα μια Κυριακή που είχα ελεύθερο χρόνο και αποφάσισα να κάνω την περίφημη μάσκα ελαιολάδου που ενυδατώνει τόσο δραστικά «τα μαλλιά της κεφαλής μας, το στολίδι του κορμιού μας». Πήρα το ελαιόλαδο, πήρα ένα μπολ, το πινελάκι που χρησιμοποιούμε στη βαφή μαλλιών και μια πετσέτα.
 
 
Άπλωσα το ελαιόλαδο με το πινελάκι από τη ρίζα ως τις άκρες, τύλιξα τα μαλλιά μου με την πετσέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεμβράνη) και κοιμήθηκα με αυτήν. Το πρωί λούστηκα 3 φορές με σαμπουάν και το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω των προσδοκιών μου! Περίμενα ότι τα μαλλιά μου θα ήταν μαλακά αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ενυδατωμένα, λαμπερά και λεία. Το styling που χρειαζόμουν να τους κάνω ήταν λιγότερο και ταυτόχρονα αναδεικνυόταν το κούρεμα μου!
 
 
Το ελαιόλαδο εντάχθηκε στην beauty ρουτίνα των μαλλιών μου: κάνω μάσκα μια φορά την εβδομάδα για πιο λεία και ευκολοχτένιστα μαλλιά ενώ όταν είναι φριζαρισμένα βάζω λίγο με τα δάχτυλα μου στις στεγνές άκρες τους.