Ο Kendrick Lamar κέρδισε βραβείο Pulitzer και έγραψε ιστορία!

Τετάρτη, 18/04/2018

 

Βραβεύτηκε για το άλμπουμ «Damn»

Ο Kendrick Lamar έχει μια σειρά από κορυφαία βραβεία στο ενεργητικό του για τον δίσκο του “DAMN”, όπως Grammy για το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ και τώρα μπορεί να προσθέσει και το βραβείο Pulitzer. Το βραβείο αυτό του απονέμεται με την τιμή της “διακεκριμένης μουσικής σύνθεσης από έναν Αμερικανό”.

 

Μέσα από τους στίχους του album του, ο Lamar μιλάει για την ζωή του όταν ζούσε στο Compton της Καλιφόρνιας και τα ζητήματα που επηρεάζουν τις Η.Π.Α. και τον κόσμο.

 

Ο δίσκος του έχει χαρακτηριστεί ως μια συλλογή από τραγούδια που ενώνονται από την γνησιότητα και τον ρυθμικό δυναμισμό, καταγράφοντας την πολυπλοκότητα της σύγχρονης Αφρικανικής-Αμερικανικής ζωής. Ο περσινός δίσκος του είναι ο πρώτος χιπ χοπ δίσκος στην ιστορία που κερδίζει βραβείο Pulitzer.

 

Ο ίδιος ο ράπερ θα λάβει επιταγή 15.000 δολαρίων ως επιβράβευση.

 

Τα μεγάλα νέα για το νέο κατόρθωμα του Kendrick μας έρχονται αμέσως μετά την εμφάνιση του στο μουσικό φεστιβάλ Coachella. Την Παρασκευή 13 Απριλίου εμφανίστηκε ως special guest της τραγουδίστριας SZA όπου μαζί τραγούδησαν ξεσηκώνοντας το κοινό του Coachella την επιτυχία της τραγουδίστριας “Doves in the Wind” και τη μεγάλη επιτυχία του ράπερ “All the Stars” που είναι το επίσημο soundtrack της ταινίας Black Panther. Ο ίδιος μοιράστηκε τη σκηνή του φεστιβάλ και με τον ράπερ Vince Staples.

 

 

 

 

 

Πηγή: MadTvΚάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας