Τα Do’s και τα Don’ts του μακιγιάζ για μια επαγγελματική συνέντευξη

Τετάρτη, 02/05/2018

 

Το μακιγιάζ σε μια επαγγελματική συνέντευξη είναι συνήθως μια δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχει λύση!

Το άγχος μας για τη συνέντευξη που «κλείσαμε» για δουλειά δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις ερωτήσεις που θα μας τεθούν στη διάρκεια αυτής, έχει να κάνει, επίσης, με το τι εντύπωση θα κάνουμε στους ανθρώπους της εταιρείας τόσο με τη συμπεριφορά μας όσο και με την εμφάνισή μας.


Οι περισσότερες γυναίκες αγχωνόμαστε για το τι θα φορέσουμε και το πώς θα βαφτούμε, δεδομένου ότι η πρώτη εντύπωση έχει μεγάλη σημασία. Τα παρακάτω tips για το μακιγιάζ, αλλά και το ντύσιμό σας, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την ιδανική εικόνα για τη συνέντευξη, και φυσικά να κερδίσετε την θέση που ονειρεύεστε.


DO: Προτιμάμε το φυσικό μακιγιάζ

Παρ’ όλο που το μακιγιάζ αποτελεί έναν ακόμη τρόπο για να εκφράσετε τον εαυτό σας, ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς και συνεπώς της συνέντευξης, προσπαθήστε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας σε ήπια επίπεδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα φυσικό μακιγιάζ όπου θα αναδείξει τη φυσική σας λάμψη και θα ολοκληρώσει αρμονικά την εμφάνισή σας. Οι ουδέτερες αποχρώσεις ταιριάζουν, αν όχι σε όλες, στις περισσότερες επιδερμίδες, και μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε επιλέξετε να φορέσετε. Αναδείξτε τα φυσικά χαρακτηριστικά σας και πετύχετε έτσι τον στόχο σας.

 

DON’T: Αποφεύγουμε τους έντονους συνδυασμούς

Ακόμα και αν είστε λάτρεις του έντονου μακιγιάζ και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε ούτε στιγμή, ήρθε η ώρα να κάνετε μία εξαίρεση. Έντονο eyeliner, πολύχρωμες σκιές ματιών, πολλές στρώσεις foundation, πολύ ρουζ και glossy χείλη είναι ικανά να σας κρατήσουν μακριά από την πολυπόθητη θέση εργασίας. Αυτές οι επιλογές αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και "τραβάνε" την προσοχή του συνεντευξιαστή από τα λεγόμενά σας.


DO: Προσαρμόζουμε την επιλογή των ρούχων μας σύμφωνα με το είδος της δουλειάς

Όπως ήδη αναφέραμε, το ιδανικό μακιγιάζ είναι σταθερό και ανεξάρτητο από το είδος της δουλειάς σας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει και για τον τρόπο που θα επιλέξετε να ντυθείτε σ' ένα τέτοιο γεγονός. Ανάλογα με την περίσταση, αλλάζει και το στιλ που επιλέγουμε να υιοθετήσουμε. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σ' ένα κατάστημα ρούχων, καλό θα ήταν να επιλέξετε κομμάτια όπου συμβαδίζουν με τα trends της εποχής. Από την άλλη πλευρά, αν η συνέντευξη αφορά δουλειά γραφείου, προτιμήστε να φορέσετε ουδέτερα χρώματα και basic κομμάτια, που θα σας χαρίσουν ταυτόχρονα μία κομψή και στιλάτη εμφάνιση.

 

DONT: Αποφεύγουμε τα φανταχτερά και έντονα ρούχα

Σίγουρα υπάρχουν και στη δική σας ντουλάπα. Ωστόσο, για αυτή την περίσταση αποφύγετε τα έντονα χρώματα και τα έντονα κοψίματα. Προτιμήστε τα safe κομμάτια της συλλογής σας και αφήστε την προσωπικότητά σας να κυριαρχήσει.


DO: Επιλέγουμε κραγιόν σε φυσικούς τόνους

Αν αποφασίσετε να βάλετε κραγιόν στη συνέντευξη, επιλέξτε κάτι που θα ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Οποιαδήποτε απόχρωση και να διαλέξετε πάντως, φροντίστε το αποτέλεσμα να είναι matte.


DONT: Μακριά από τις σκούρες αποχρώσεις

Μπορεί τα σκούρα και έντονα κραγιόν να απογειώνουν μία εμφάνιση, ωστόσο δεν είναι κατάλληλα για μία συνέντευξη για δουλειά. Αποτελούν μία ακραία επιλογή και σίγουρα δεν θα τη συνιστούσαμε. Επιπρόσθετα, τα έντονα κραγιόν αφήνουν συχνά σημάδια στα δόντια, κάτι που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε.


DO: Περιποιημένα μαλλιά

Φροντίστε τα μαλλιά σας να είναι φρεσκολουσμένα και προτιμήστε ένα χτένισμα που θα τα κρατάει μακριά από το πρόσωπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που προκειμένου να κρύψουμε αυτά που νιώθουμε, το άγχος και την αμηχανία, ασχολούμαστε με τα μαλλιά μας, γεγονός, όμως, που θέλουμε να αποφύγουμε πάσει θυσία. Έτσι, ένα χτένισμα με τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά ή μία χαλαρή αλογουρά αποτελούν τις ιδανικές επιλογές.

 

DONT: Αποφεύγουμε το έντονο άρωμα

Η μυρώδια του αρώματός σας μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στον άνθρωπο που θα κάθετε απέναντί σας, καθώς δεν έχουμε όλοι το ίδιο γούστο. Όσο και να αγαπάτε το άρωμα σας, προτιμήστε να φορέσετε λίγες μόνο σταγόνες πριν τη συνέντευξη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: