Φτιάξτε την πιο χορταστική vegan σαλάτα του Καίσαρα

Τρίτη, 08/05/2018

 

Η αγαπημένη σαλάτα του Καίσαρα την πιο υγιεινή, χορταστική και ελαφριά εκδοχή της

Ίσως η πιο αγαπημένη και νόστιμη σαλάτα που προτιμάμε σε κάθε ευκαιρία, η «σαλάτα του Καίσαρα» θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή από ένα burger, για παράδειγμα, όταν παραγγέλνουμε φαγητό εκτός σπιτιού. Η αλήθεια,όμως, είναι ότι πολλές φορές οι θερμίδες που περιέχει καθώς και τα κακά λίπη, μπορεί να είναι πολύ παραπάνω από κάποιο άλλο «γρήγορο φαγητό».

 

Αν όμως αντικαταστήσετε τα θερμιδογόνα υλικά , όπως την μαγιονέζα ή το μπέικον, με άλλα, που περιέχουν χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, θα έχετε μια πολύ πιο θρεπτική και υγιεινή vegan «σαλάτα του Καίσαρα», που παράλληλα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα.  

Φτιάξτε την παρακάτω συνταγή για ένα υγιεινό και χορταστικό αποτέλεσμα:

 

 

Υλικά:

Για το dressing

½ κούπα κάσιους

1/4 φλιτζάνι νερό (όσο απαιτείται για να έχει μια ωραία υφή το dressing)

3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (θα την βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και σε ορισμένα σούπερ μάρκετ)

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1 κουταλάκι αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

 

Για την σαλάτα:

2 μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 αβοκάντο ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνια κάπαρη (ξεπλύνετε  με νερό και στραγγίξτε την)

 

 

 

Για τα κρουτόν:

3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη και ξεφλουδισμένη

2 κούπες ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους

1/2 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι

 

vegan-caesar-salad-9

 

Εκτέλεση:

Για το dressing

Τοποθετήστε όλα τα υλικά του dressing μέσα σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ωραίο, ρευστό μείγμα. Με την βοήθεια μιας μαλακής σπάτουλας (μαρίζ) πάρτε από τα τοιχώματα του μίξερ το μείγμα ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αν η υφή δεν σας ικανοποιεί προσθέστε έως 4 κουταλιές της σούπας επιπλέον νερό για να επιτύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Για τα κρουτόν

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέστε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το σπασμένο σκόρδο και το λάδι και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο πάνω από τους κύβους του ψωμιού, προσθέστε χοντρό αλάτι και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να «ποτίσουν» πλήρως οι κύβοι του ψωμιού. Ψήστε για 15-20 λεπτά και γυρίστε τα μία φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

 

 

 

Για να σερβίρετε

Τοποθετήστε το κομμένο μαρούλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με όσο dressing εσείς θέλετε. Προσθέστε το αβοκάντο, τα κρουτόν και την κάπαρη. Καλή απόλαυση!

 

 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας