Πώς θα ανανεώσετε τη διακόσμηση της τραπεζαρίας σας χωρίς να ξοδευτείτε

Δευτέρα, 14/05/2018

 

4 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να αναβαθμίσετε την αισθητική της τραπεζαρίας σας

Η κλασική διακόσμηση της τραπεζαρίας μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα βαρετή. Οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε τα γεύματα στην τραπεζαρία και θέλουμε ο χώρος αυτός να είναι ευχάριστος. Επειδή περνάμε την πιο «ιερή» στιγμή της ημέρας, αυτή του φαγητού, σε αυτόν τον χώρο είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε πότε χρειάζεται ανανέωση.   

 

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή που χρειάζεται η διακόσμηση της, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά. Παρακάτω θα βρείτε 4 απλούς και οικονομικούς τρόπους για να δώσετε μια εντελώς διαφορετική αίσθηση στην τραπεζαρία σας.

 

1. Τονίστε τον έναν τοίχο

Είτε βάψετε τον έναν τοίχο με ένα τολμηρό χρώμα είτε επιλέξετε μια μοντέρνα απόχρωση σε ταπετσαρία, προσθέτοντας επιπλέον ένταση σε έναν τοίχο, θα ανανεωθεί αμέσως η αισθητική του χώρου σας. Τόσο τα χρώματα όσο και οι ταπετσαρίες είναι αρκετά οικονομικές λύσεις και η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη. Σίγουρα είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να προσθέσετε ένα καινούργιο στοιχείο  χωρίς να κάνετε σημαντικές ανακαινίσεις.

 

Ξεκινήστε επιλέγοντας σε ποιο τοίχο θα δώσετε έμφαση. Συνήθως, ο τοίχος που θα τονιστεί θα είναι ο τοίχος που βλέπετε κατά την είσοδο στο δωμάτιο. Ιδανικά, θα είναι ο τοίχος που δεν έχει πόρτες ή παράθυρα, έτσι ώστε να μην διακόπτεται από άλλα στοιχεία.

 

Οι τοίχοι που θα δώσετε έμφαση πρέπει να γίνουν εντυπωσιακοί. Παίξτε με διαφορετικά σχέδια και μοτίβα, προσθέστε μερικές μεταλλικές πινελιές ή δημιουργήστε έναν τοίχο διακοσμημένο με οικογενειακές φωτογραφίες. Ό,τι επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πετύχει την αντίθεση του τοίχου με το υπόλοιπο δωμάτιο.

 

accentwall

 

2. Κάντε έντονους συνδυασμούς

Το να συντονίσετε όλα τα στοιχεία της τραπεζαρίας μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Μην φοβηθείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε διάφορα στιλ, αντικείμενα, ακόμη και χρονικές περιόδους.

 

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι η διακόσμηση σας έχει μια συνοχή. Θυμηθείτε ότι πάνω απ 'όλα, ο χώρος πρέπει να παραμείνει λειτουργικός. Κάντε ένα προσχέδιο πριν ξεκινήσετε να κάνετε το οτιδήποτε. Μη φοβάστε να επεξεργαστείτε και να αλλάξετε ορισμένα στοιχεία αν δεν ταιριάζουν. Αν υπάρχουν πολλά στοιχεία, αφαιρέσετε τα λιγότερο απαραίτητα κομμάτια, μέχρι να επιτύχετε τη λειτουργικότητα του χώρου.

 

 mixturelements


3. Το φωτιστικό του δωματίου

Ο πιο απλός τρόπος για να αναβαθμίσετε τη διακόσμηση της τραπεζαρίας είναι να αναβαθμίσετε την αισθητική του φωτιστικού σας. Από τα μεγάλα κρεμαστά φωτιστικά έως τους μοναδικούς, πολυτελείς πολυελαίους, τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση. Υπάρχουν μερικά λειτουργικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το φωτιστικό που θα επιλέξετε ταιριάζει με τον χώρο.

 

Πρώτα από όλα εξετάστε τις αναλογίες του δωματίου. Θα χρειαστεί να υπολογίσετε το μέγεθος του τραπεζιού σας και τις αναλογίες του δωματίου σας. Εάν η τραπεζαρία σας είναι για 10 άτομα, ίσως ταιριάζει μια σειρά από μικρά, διακριτικά κρεμαστά φωτιστικά. Αν η τραπεζαρία σας φιλοξενεί μόνο την οικογένειά σας, ένας πολυέλαιος θα κάνει τη διαφορά. Κατά κανόνα, το φωτιστικό σας θα πρέπει να καλύπτει τα 2/3 του τραπεζιού.

 

statementlighting

 

4. Μην ξεχάσετε τα διακοσμητικά

Τα διακοσμητικά σε ένα δωμάτιο κάνουν όλη τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά, αρκούν λίγα και εντυπωσιακά διακοσμητικά για να δώσετε μια ανανεωμένη διάθεση.

 

Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε το χώρο σας με σύνεση. Η ακαταστασία σίγουρα δεν κολακεύει τον χώρο σας, ειδικά σε έναν χώρο όπου θα φιλοξενήσετε οικογένεια και φίλους. Ένας μεγάλος μπουφές είναι όμορφος, αλλά αναδεικνύεται μόνο αν το επιτρέπει ο χώρος. Αν δεν έχετε μεγάλο περιθώριο για να τοποθετήσετε μεγάλα διακοσμητικά, επιλέξτε μικρότερα. Το σπίτι σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σας και το γούστο σας, οπότε μην φοβάστε να επιμεληθείτε προσωπικά τη διακόσμηση του χώρου σας.

accessorize

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας