Γιατί όλος ο κόσμος θα δει τον βασιλικό γάμο, εκτός από τους Βρετανούς;

Τετάρτη, 16/05/2018

 

Οι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονται για τον γάμο του Harry και της Meghan αλλά όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενθουσιαστεί!

Μπορεί ο βασιλικός γάμος να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερο αφού σε λίγες μόνο μέρες ο πρίγκιπας Harry θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αμερικανίδα ηθοποιό Meghan Markle, όμως φαίνεται ότι οι Βρετανοί δεν έχουν ενθουσιαστεί ιδιαίτερα.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η έρευνα του YouGov έδειξε ότι τα 2/3  των Βρετανών δεν σκοπεύει να παρακολουθήσει live τον γάμο. Μάλιστα 60% των πολιτών θα περάσουν το Σάββατό τους όπως κάθε άλλη μέρα παρά τους 5 χιλιάδες δημοσιογράφους που θα συγκεντρωθούν έξω από το St George για τον γάμο.

 

Οι Βρετανοί –σε ποσοστό 57%- πιστεύουν ότι η βασιλική οικογένεια πρέπει να πληρώσει από το δικό της πορτοφόλι τον γάμο αλλά και για την αστυνόμευση την ημέρα της τελετής, οπότε είναι λογικό να μην ενδιαφέρονται τόσο για τα «λούσα» όσο για την καθημερινότητά τους, παρά το γεγονός ότι ένας βασιλικός γάμος τονώνει τον τουρισμό της χώρας.

 

Κι ενώ οι Βρετανοί, βασιλικοί αλλά και δημοκρατικοί, δεν θα παρακολουθήσουν τον γάμο, ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος-ανθρωποι που στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι βασιλικοί- έχουν ήδη ενθουσιαστεί και προετοιμάζουν πάρτι για να δουν τον γάμο σαν να ήταν τελικός ποδοσφαιρικού αγώνα ή η Eurovision.Γιατί;

 

Σύμφωνα με την αρθρογράφο Afua Hirsch της Guardian, μπορεί οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην μοναρχία να την αγαπούν γιατί όλοι καταβάθος ψάχνουν να πιαστούν από μια παράδοση, από μια κληρονομιά που έχει ουσία και ιστορία.Κι ενώ μπορεί η βρετανική βασιλική οικογένεια να έχει στην πλάτη της αποικιακούς πολέμους και άρα πολλές διαφορές με άλλες χώρες (αλλά και άλλες οικογένειες), όμως οι ομοιότητες είναι περισσότερες όταν εστιάζεις στο συναίσθημα. Κι ένας γάμος, μια τελετή με παραδόσεις και πρωτόκολλα, βγάζει στην επιφάνεια περισσότερο συναίσθημα και μια μεγάλη ανάγκη των ανθρώπων να έχουν παραδόσεις, πολιτιστικές αναφορές και τελετές που τους δίνουν μια ταυτότητα.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας