Σαλάτα με ρεβύθια και αβγά

Τρίτη, 22/05/2018

 

Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη! 

Οι περισσότεροι αγαπάμε τις σαλάτες, αλλά την συγκεκριμένη θα την αγαπήσουμε λίγο περισσότερο.  Η βάση της δεν είναι το κλασικό μαρούλι, αλλά τα ρεβύθια και τα αβγά. Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό καθώς είναι ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως  η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες.  Δεν περιέχει γλουτένη και γαλακτοκομικά και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας.    

 

Υλικά:

2 κονσέρβες ρεβύθια (ή 800 γραμμάρια μαγειρεμένα ρεβύθια) χωρίς το ζουμί 

6 μεγάλα βρασμένα αβγά «σφιχτά» και κομμένα στα 2 κατά πλάτος

Χοντρό αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές στης σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό

 

Chickpea-Egg-Salad-1-3

 

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο.

 

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας