Το TEDxAthens επαναπροσδιορίζει το “ORDINARY”

Τετάρτη, 23/05/2018

 

Τι σημαίνει συνηθισμένο;

Όσο περισσότερο κοιτάμε κάτι τόσο λιγότερο το βλέπουμε πραγματικά, και αυτό που κάποτε ήταν ασυνήθιστο μπαίνει στη ζωή μας και γίνεται συνηθισμένο. Υπάρχει, όμως, κάτι πιο συναρπαστικό από την ανακάλυψη της ομορφιάς που κρύβει το συνηθισμένο στην καθημερινή ζωή; Πώς αντιλαμβανόμαστε το συνηθισμένο σε μια εποχή με εξαιρετικά επιτεύγματα";

 

Και κάπως έτσι μας εισάγει στο θέμα του “ORDINARY” το φετινό TEDxAthens, που επιστρέφει για 9η φορά και φιλοξενείται στις 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Με ένα θέμα-έκπληξη, μακριά από τα... συνηθισμένα του, το TEDxAthens μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε μέσα από το πρίσμα του “συνηθισμένου” όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και κάνουν την καθημερινότητά μας μαγική και μας καλεί να δούμε ότι παρά τα άλματα που κάνουμε προς το μέλλον, δεν παύουμε να αναζητούμε τη σύνδεση με το κλασικό, τις θεμελιώδεις αξίες μας και την πραγματική μας φύση.

 


Για άλλη μια φορά, στη σκηνή του TEDxAthens θα ανέβουν άνθρωποι, που μέσα σε λίγα λεπτά θα μας μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες και θα μιλήσουν για τις ιδέες τους, δείχνοντάς μας ο καθένας πώς μέσα από συνηθισμένες συνθήκες ανακαλύπτουμε την ομορφιά που κρύβεται σε όσα παραβλέπουμε. Ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας Massimo Pigliucci θα μιλήσει για τη φιλοσοφία του στωικισμού και το ότι ίσως η απλότητα στη ζωή και οι ordinary στιγμές να κρύβουν την πραγματική αξία της ζωής. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος της πιο «έξυπνης» ελληνικής πόλης, των Τρικάλων, θα μας βοηθήσει να οραματιστούμε την πόλη του μέλλοντος. O φωτογράφος Benjamin Von Wong θα μας δείξει πώς μια φωτογραφία γίνεται viral και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Nadia Aboulhosn θα μας αποκαλύψει πόσο “ordinary” θεωρείται ένα plus-size μοντέλο στο κόσμο της σύγχρονης μόδας.

 

Η Nadia Aboulhosn

nadia-aboulhosn-greyscale

 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου

dimitris-papastergiou

 

Ο Benjamin Von Wong

Benjamin_Von_Wong

 

Ο Massimo Pigliucci

Massimo-Pigliucci

 

Πέρα, όμως, από τις πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες, που θα εξελιχθούν στην Κεντρική Σκηνή, παράλληλες δράσεις, workshops, παρουσιάσεις και Q&A sessions, θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.

 

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ORDINARY!


Μάθε περισσότερα και κλείστε το εισιτήριό σας στο ordinary.tedxathens.com


 

Παρακολουθήστε όσα θα συμβούν στο φετινό TEDxAthens μέσα από το Facebook, το Instagram και το YouTube.