Η Μελίνα Μερκούρη 50 χρόνια πριν στο Broadway

Πέμπτη, 18/10/2018

 

Η πορεία της ταλαντούχας Ελληνίδας στο Broadway! 

Η Έλευση των Ελλήνων στο Broadway ήταν γεγονός. Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας Never On Sunday οι θεατρικοί παραγωγοί έπεισαν τον Ζιλ Ντασέν και την Μελίνα Μερκούρη να κάνουν μια διασκευή και να το ανεβάσουν σαν μιούζικαλ στην Νέα Υόρκη, με τίτλο Ilya Darling.

illya-darling-broadway-poster-1967

Το Ilya Darling ξεκίνησε από περιοδεία σε 22 πόλεις και μετά κατέληξε στο Broadway όπου έσκισε. Παιζόταν από 11 Απριλίου 1967 μέχρι 13 Ιανουαρίου 1968. Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίκος Κούρκουλος, η Δέσπω Διαμαντίδου, o Τίτος Βανδής μαζί με Αμερικανούς ηθοποιούς έκαναν άνω-κάτω τη θεατρική πιάτσα της Νέας Υόρκης. Έκτοτε η Μελίνα έγινε από τις αγαπημένες του Life.
 
Urban-legends-magazine3_M
 
Το Life έκανε εξώφυλλο την Μελίνα με τίτλο “Το κορίτσι του Ποτέ την Κυριακή έρχεται στο Broadway“.Η φωτογραφία ήταν από τις πρόβες της παράστασης με την Μελίνα γεμάτη κέφι και ενέργεια, σε μια χορευτική φιγούρα, ξυπόλυτη, με κομπολόι στο χέρι, ψαράδικο παντελόνι και καρό πουκάμισο δεμένο κόμπο στη μέση.
 
Το περιοδικό που την λάτρεψε, κατά καιρούς την ακολούθησε σε πολλά της βήματα. Ήταν η πορεία μιας Ελληνίδας που με βασικά εφόδια το ταλέντο και την προσωπικότητά της κατέκτησε έναν ολόκληρο κόσμο. Η Μελίνα ήταν πλέον ένα πρόσωπο που δε χρειαζόταν συστάσεις. Η παρουσία της σε κορυφαίες εκδηλώσεις ήταν συνεχής, ενώ φωτογραφίες της φιλοξενούνται συστηματικά από τον Τύπο.
 
 
1ZB_M 
"Τώρα που όλοι μάθαμε πού είναι η Ελλάδα, η Μελίνα Μερκούρη μετακομίζει στην Αμερική” Los Angeles TimesΔιαβάστε περισσότερα στο Cosmopoliti.com