4 στιλιστικά λάθη που κάνουμε καθημερινά

Παρασκευή, 08/06/2018

 

Τα λάθη που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κομψές εμφανίσεις 

Φορέματα που φαίνονται μεγάλα πάνω μας, blazers που δεν κολακεύουν τη σιλουέτα μας, maxi φορέματα που δεν έχουν σωστό μήκος ή μέγεθος. Όλα αυτά είναι λάθη που υποβαθμίζουν τις εμφανίσεις μας είτε έχουμε επιλέξει όμορφα fashion items είτε έχουμε κάνει σωστούς συνδυασμούς. Πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε;

 

Λάθος εφαρμογή ρούχων

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην εμφάνιση μας είναι η επιλογή ρούχων που δεν ταιριάζουν στο σώμα μας. Μπορεί να φταίει το νούμερο και να χρειαζόμαστε μικρότερο ή μεγαλύτερο ή απλώς μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για την σιλουέτα μας. Αν έχετε αμφιβολία για ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπα σας, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά φαρδύ, φορέστε μία ζώνη στην μέση, ώστε να δημιουργήσετε καμπύλες στο σώμα σας ή να αναδείξετε καλύτερα τον σωματότυπο σας. Επίσης, την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια, πριν μπείτε στο δοκιμαστήριο πάρτε μαζί σας ένα νούμερο μικρότερο και ένα μεγαλύτερο από αυτό που επιλέγετε συνήθως. Πολλές φορές μένουμε σταθερές στο νούμερο που νομίζουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς και δεν κάνουμε δοκιμές.

1

 

Blazer που δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο σας

Αν θέλετε να προσθέσετε μία δόση πολυτέλειας ακόμα και στα καθημερινά σας outfits επιλέξτε ένα blazer, που εφαρμόζει τέλεια στο σώμα και σας κάνει να νιώθετε άνετα.

2

 

Φορέματα που δεν σας κολακεύουν

Τους καλοκαιρινούς μήνες μία από τις αγαπημένες μας στυλιστικές επιλογές είναι τα φορέματα, αφού είναι άνετα και δροσερά. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές ώστε το φόρεμα να εφαρμόζει τέλεια στο σώμα μας, να αναδεικνύει τα σημεία που θέλουμε και να καλύπτει κάποια άλλα. Συγκεκριμένα, αν θέλετε να αγοράσετε ένα φόρεμα και δεν είστε σίγουρες, παρατηρήστε τον τρόπο που στρώνει στην περιοχή του στήθους σας, αλλά και το μήκος του. Τότε, θα βρείτε την σωστή απάντηση.

dress

 

Το σωστό μήκος στα maxi φορέματα

Αν δεν θέλετε το maxi φόρεμα σας να "επιπλέει" πριν το αγοράσετε θα πρέπει να προσέξετε τόσο το μήκος του όσο και το νούμερο. Επιλέξτε ένα maxi φόρεμα με φλοράλ μοτίβα, που ταιριάζει με το ύψος σας και δεν θα σας δυσκολεύει στο περπάτημα.

27577214_1986962211344250_820057931394318336_n

 

Πηγή φωτογραφιών : Instagram @blaireadie, @styledemonde, @juliaengel, @stephaniehill

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Tags: