Το μυστικό των Ιαπώνων για να ξυπνάμε ευχάριστα

Δευτέρα, 11/06/2018

 

Μας δείχνουν τον "μαγικό" τρόπο για να γίνουμε και εμείς πρωινοί τύποι

Σε έναν ιδανικό κόσμο η πρωινή μας ρουτίνα θα έπρεπε να είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε η σκέψη να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας να μην μας ενοχλεί. Οι περισσότερες από εμάς αφού ξυπνήσουμε έχουμε είτε να φτιάξουμε πρωινό και να ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο είτε να συγυρίσουμε το σπίτι είτε και όλα αυτά μαζί. Συνεπώς, έχουμε ήδη κουραστεί πριν καν φύγουμε από το σπίτι μας για την δουλειά και τις υποχρεώσεις μας. Για αυτό λοιπόν, αν θέλετε πραγματικά να ερωτευτείτε τα πρωινά σας, είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε συνήθειες που θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα ήδη από τις πρώτες ώρες της ημέρας.

 

Σύμφωνα με τον Ken Mogi, νευροεπιστήμονα και συγγραφέα του βιβλίου «Awakening your Ikigai», η αξιοποίηση της μαγείας του ηλιοβασιλέματος είναι τόσο απλή όσο το να δημιουργείτε συνήθειες που αντικατοπτρίζουν τον σκοπό της ζωής σας. Ακόμα κι αν ξέρετε όμως ποιος είναι ο σκοπός αυτός, ξέρετε σίγουρα τι σας κάνει πραγματικά χαρούμενες. Αν εντάξετε αυτές τις μικρές συνήθειες που κάνουν την ψυχή σας να χαμογελάει εντός της πρωινής ρουτίνας, τα πρωινά σας θα είναι διαφορετικά. Όλα είναι θέμα διάθεσης. Συνεπώς, αν θεωρείτε ότι σας χαροποιεί να πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες.

 

Ο Ken Mogi μοιράζεται μαζί μας 3 μυστικά των Ιαπώνων για να ξυπνάμε εύκολα και ευχάριστα το πρωί: 


1. Ακούστε το σώμα σας

Σε αυτό το βήμα δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κάνει πραγματικά χαρούμενες και αφιερώστε 10 λεπτά. Αγαπάτε να ακούτε μουσική; Να χορεύετε; Να κάνετε γιόγκα; Να πηγαίνετε βόλτα στο πάρκο δίπλα από το σπίτι σας; Να διαβάζετε το βιβλίο σας; Διαλέξτε τι σας αρέσει και απλά κάντε το. Δεν υπάρχει πιο ωραίο ξεκίνημα μέρας από το να κάνετε αυτό που αγαπάτε.

 

2. Σκεφτείτε κάτι που σας ενθουσιάζει

Είναι τόσο απλό που θα σας ξαφνιάσει το πόσο μπορεί να αλλάξει την διάθεσή σας. Θέστε ένα στόχο που σας ενθουσιάζει. Συχνά ακούμε ότι όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό. Γιατί λοιπόν να μην το πιστέψουμε; Φτιάξτε το πρωί το αγαπημένο σας μεσημεριανό γεύμα ώστε να το σκέφτεστε όσο είστε στη δουλειά. Μπορεί να έχετε αρκετή δουλειά, να περιβάλλεστε από κόσμο όμως η διάθεση σας δεν θα χαλάσει! 

 

3. Πάρτε χρόνο πριν αρχίσετε να επικοινωνείτε

Δεν είναι κακό να περάσετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας πριν αρχίσετε να μιλάτε με τους γύρω σας τα πρωινά. Οι Γιαπωνέζοι στον δρόμο για την δουλειά τους, παίζουν σκάκι στο κινητό, γεγονός που από την μια πλευρά κάνει καλό στους ίδιους καθώς τους χαλαρώνει, αλλά από την άλλη τους κάνει να φαίνονται αγενείς και εξαρτημένοι από τα κινητά τους. Μην σας νοιάζει τι λένε οι γύρω σας. Χαλαρώστε λίγα λεπτά στο κινητό σας, πριν ξεκινήσετε την μέρα που «απλώνεται» μπροστά σας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

Επιμέλεια: Άννα Καντζηλιέρη

Tags: