Πώς θα νιώσετε άνετα με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας;

Τετάρτη, 13/06/2018

 

7 tips για να μπορείτε να φορέστε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας χωρίς πόνους και ερεθισμούς

Οι περισσότερες γυναίκες τρέφουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στα ψηλοτάκουνα παπούτσια είτε είναι γόβες είτε πέδιλα, αλλά δεν τα επιλέγουν και τόσο συχνά για τις εμφανίσεις του. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έχουν την ιδιότητα να αναβαθμίζουν εύκολα την εμφάνιση μας και να της προσφέρουν έναν τόνο πολυτέλειας και κομψότητας. Όμως, δεν είναι και η πιο άνετη επιλογή που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα τους και έτσι επιλέγουν παπούτσια όπως τα sneakers. Όσο όμορφα και κομψά να είναι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, μας δυσκολεύουν στο περπάτημα ή προκαλούν πόνο και ερεθισμό στα πόδια μας. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν 7 εύκολα και χρήσιμα tips που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα flats και τα sneakers και να μην μπορείτε να αποχωριστείτε να ψηλοτάκουνα παπούτσια.

 

Χρησιμοποιείστε πάγο

Αν νιώθετε πως τα καινούρια σας ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι κάπως στενά και ψάχνετε τρόπο για να τα κάνετε να είναι πιο άνετα, ο πάγος είναι μία από τις λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί. Πάρτε μικρές πλαστικές σακούλες, γεμίστε τες με νερό και προσέξτε να μείνει όλος ο αέρας εκτός. Τοποθετείστε τις σακούλες με το νερό μέσα στα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4 με 8 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε τα από την κατάψυξη και αφήστε τον πάγο να λιώσει, όσο βρίσκεται μέσα στα παπούτσια σας σε θερμοκρασία δωματίου. Ο πάγος θα βοηθήσει τα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας να «ανοίξουν» και να τα νιώθετε πιο άνετα.

 

Χρησιμοποιείστε το πιστολάκι για τα μαλλιά

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να αντιμετωπίσουν τα πολύ στενά παπούτσια. Η θερμότητα από τη συσκευή θα κάνει το δέρμα των παπουτσιών σας να χαλαρώσει, ώστε να σας ταιριάζει άψογα. Μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα, να βάλετε το πιστολάκι στον ζεστό αέρα και να ζεστάνετε το παπούτσι σας σε απόσταση μικρότερη των 20 εκατοστών και με διάρκεια 1 λεπτού. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να κουνάτε το πόδι σας από μέσα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα του παπουτσιού να χαλαρώσει και να πάρει τη μορφή του πέλματος σας.

 

photos-by-lanty-568659-unsplash


Φορέστε μία κάλτσα

Αν έχετε πάρει ένα καινούριο ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, αλλά σας φαίνεται πως είναι κάπως στενά και φοβάστε να τα φορέσετε, τη λύση θα σας προσφέρουν οι κάλτσες. Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα όσο βρίσκεστε στο σπίτι σας και κάντε κάποιες βόλτες ή τις δουλειές του σπιτιού φορώντας τα. Έτσι, το δέρμα των παπουτσιών σας θα χαλαρώσει και θα μπορείτε να τα φορέσετε στην επόμενη έξοδο σας… χωρίς τις κάλτσες φυσικά.

 

Χρησιμοποιείστε αποσμητικό

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το αποσμητικό σας μπορεί να έχει παραπάνω από μία χρήσεις. Αν κάποιο σημείο των παπουτσιών σας, σας ερεθίζει και σας κάνει να μην μπορείτε να περπατήσετε άνετα, υπάρχει λύση. Την επόμενη φορά, πριν φύγετε από το σπίτι θυμηθείτε να βάλετε στα σημεία που σας ενοχλεί αποσμητικό, καθώς θα κάνει το δέρμα το παπουτσιών σας πιο απαλό και δεν θα σας προκαλεί ερεθισμούς.

 

heels


Δώστε προσοχή στην ποιότητα του παπουτσιού

Πολλές φορές επιλέγουμε ψηλοτάκουνα παπούτσια που δεν μας ταιριάζουν ή που πιστεύουμε πως με τον καιρό θα είναι πιο άνετα. Το μόνο που συμβαίνει, όμως, είναι τα προκαλούμε πληγές στα πόδια μας ή να μην μπορούμε να τα φορέσουμε, καθώς δεν βολεύουν στο περπάτημα. Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ένα νέο ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του δέρματος που έχει κατασκευαστεί το παπούτσι. Αν είναι καλής ποιότητας, θα μπορούν να λειτουργήσουν και οι παραπάνω τρόποι, αν όχι θα συνεχίσουν να σας προκαλούν ερεθισμούς.

 

Περπατήστε αρκετά

Πολλά ψηλοτάκουνα παπούτσια μας δυσκολεύουν πολύ στο περπάτημα τις πρώτες φορές που θα τα φορέσουμε. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην είναι καλής ποιότητας το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί το ζευγάρι, η λύση είναι μία και είναι το περπάτημα. Υπάρχουν παπούτσια που είναι πολύ βολικά, αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν τη φόρμα του πέλματος σας. Έτσι, προσπαθήστε να τα φορέσετε όσο περισσότερο μπορείτε , ακόμα και μέσα στο σπίτι σας, μέχρι να τα νιώθετε άνετα και να μπορείτε να τα φορέσετε έξω.

 

Μην ξεχνάτε τα επιθέματα

Το σημείο στο οποίο προκαλούνται οι περισσότεροι ερεθισμοί, ακόμα και πληγές στα πόδια μας από ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι το πίσω μέρος του ποδιού μας. Την επόμενη φορά που θα φορέσετε τα καινούρια σας παπούτσια, δοκιμάστε να τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του ποδιού σας έναν μικρό επίδεσμο ή κάποιο από τα επιθέματα που κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς και να περπατήσετε άνετα.

 

Πηγή φωτογραφιών : Instagram @blaireadie

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

 

 

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Πιπέρη

Tags: