4 μυστικά για να πραγματοποιείτε τους στόχους σας αποτελεσματικά

Τρίτη, 12/06/2018

 

Πως θα καταφέρετε να κάνετε ό,τι ονειρεύεστε;

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα όνειρα και οι μακροχρόνιοι στόχοι που δυσκολεύεσαι να πραγματοποιήσεις αποτελεσματικά, αλλά μερικές φορές και οι άμεσοι ή μικρότεροι στόχοι. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής που δεν σου δίνουν χρόνο να κάνεις όλα όσα θέλεις, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάς καθημερινά και η κακή διάθεση μπορεί να μην σου επιτρέψουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Ανακάλυψε 4 μυστικά για να τα καταφέρεις:

 

Συγκέντρωση

Οι περισσότεροι στόχοι απαιτούν πολλά και περίπλοκα βήματα για να ολοκληρωθούν, για αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε πριν καν ξεκινήσουν. Μπορεί ο εγκέφαλός μας να μπορεί να διαχειριστεί πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, όμως οι περισσότεροι θέλουμε να χειριζόμαστε μόνο απλές διαδικασίες. Επομένως, για να ολοκληρώσεις ένα στόχο καλό είναι να απλοποιήσεις τη διαδικασία και να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Μην σκέφτεσαι τα πάντα ταυτόχρονα αλλά εστίασε κάθε φορά σε κάτι συγκεκριμένο.

 

Timing

Μην καθυστερείς και μην αναβάλεις αυτά που θέλεις να κάνεις. Αν το σκέφτεσαι και περιμένεις να έρθει η κατάλληλη στιγμή, τότε δύσκολα θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία ένα στόχο σου. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται, όταν ξεκινάς και κάνεις την αρχή, τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο εύκολα.

 

Τι θέλεις;

Αν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να επιτύχεις κάνοντας ένα task αλλά και πότε έχεις πραγματοποιήσει το στόχο σου, τότε είναι πιο εύκολο να τα καταφέρεις. Η διαδικασία στο μυαλό σου φαίνεται πιο εύκολη αν την χωρίσεις σε «αρχή-μέση-και τέλος» και θα μπορέσεις να την ολοκληρώσεις πιο αποτελεσματικά.

 

Εξέλιξη

Αφού ξεκινήσεις και εστιάζεις κάθε φορά και σε ένα βήμα που πρέπει να κάνεις, καλό είναι να δημιουργήσεις μια λίστα και να παρακολουθείς την εξέλιξη της διαδικασίας. Αυτό θα σου δώσει ικανοποίηση-κάθε φορά που ολοκληρώνεις κάτι- και θα σου δώσει κίνητρο να συνεχίσεις.