Πικάντικη σαλάτα με ροδάκινο και αβοκάντο

Τρίτη, 26/06/2018

 

Κρεμώδες αβοκάντο και ζουμερά ροδάκινα αποκοτούν μια πικάντικη γεύση

Tα φρέσκα και δροσερά υλικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η καλύτερη επιλογή για ένα απολαυστικό γεύμα. Αν είστε λάτρης των καυτερών, δοκιμάστε αυτή την πολύ εύκολη σαλάτα με αβοκάντο, ροδάκινα και τσίλι που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Διαβάστε παρακάτω την συνταγή:

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού μέλι

1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπεριά τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Χοντρό αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

3 ώριμα και σκληρά ροδάκινα, κομμένα σε κύβους

2 αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους

½ κούπα φρέσκο δυόσμο, κομμένο σε κομμάτια και επιπλέον για το γαρνίρισμα

¼ κούπας καβουρδισμένα φιστίκια

 

Εκτέλεση: Ανακατέψτε μαζί τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρεμμύδι εσαλότ και τις πιπεριές τσίλι σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ενσωματώστε τα ροδάκινα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.

Πριν σερβίρετε προσθέστε και το αβοκάντο και το δυόσμο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε λίγα καβουρδισμένα φιστίκια στο τελείωμα και γαρνίρετε με λίγο ακόμα δυόσμο.